8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Voor SV Epe een historisch moment de eerste officiële competitiewedstrijd in de zaterdag 1e klasse.

Het werd een enerverende wedstrijd tegen DOS Kampen, welke uiteindelijk eindigde in een terechte 1-1 uitslag. Beide ploegen konden hier wel tevreden over zijn.

De wedstrijd startte direct al met een zeer gemotiveerd DOS dat Epe onder druk zette. De Epenaren speelden zich gaandeweg in de eerste helft onder de druk uit en er ontstond een open wedstrijd, waarbij beide ploegen goede mogelijkheden kregen om de score te openen.

De mannen uit Kampen hadden daarbij wel meer kansen en met name bij een kopbal in de 21e minuut, welke tegen de lat kwam, was een moment waar Epe geluk had en even later was er weer een kopbal die gemist werd. Maar ook voor het DOS K doel kwam de ploeg uit Kampen goed weg, bij een mooie aanval van Epe in de 27e minuut en twee kansen rond de 39e minuut. Even later, in de 41e minuut was het wel raak voor DOS Kampen. Een prachtige voorzet werd goed afgerond door spits Ayoub Lakhloufi. DOS Kampen kwam vlak voor de rust op een terechte 0-1 voorsprong.

In de rust had trainer Martijn de Haas de opstelling enigszins aangepast, waardoor het Epe middenveld versterkt werd en Epe beter in haar spel kwam. De 2e helft startte met een wissel voor Epe, Bas Smit verving Teun Bol. De wedstrijd bleef enerverend en gaandeweg de 2e helft kreeg Epe meer grip op tegenstander DOS Kampen. In de 62e minuut werd spits Lars Krijgsman binnen het strafschopgebied onderuitgehaald bij een duel, waarbij doelman Justin Bruins en Allan Bakker betrokken waren. Scheidsrechter Luuk van Zuilen en de assistent-scheidsrechter besloten Epe een strafschop toe te kennen. Allan Bakker ontving hiervoor een gele kaart, Lars Krijgsman benutte de strafschop feilloos, waardoor Epe op een terechte 1-1 kwam.

Na de gelijkmaker werd het spel wat fysieker. Er werd door de scheidsrechter nog twee keer geel gegeven (Job ter Burg en Lucky Akot van DOSK). De wedstrijd bleef enerverend en beide ploegen kregen mogelijkheden te scoren. Beide doelmannen hielden echter het doel verder schoon.

Op het eind van de wedstrijd kon het nog alle kanten opgaan. De ploegen gingen vol voor de winst, wisselden nog enige spelers. Voor Epe kwamen Chiel Brummel (in de 75e minuut) en Royan Teke en Bas Reurink (88e minuut) nog in de ploeg. Zowel Epe maar ook DOS Kampen kregen nog kansen maar het bleef uiteindelijk bij een terechte 1-1 uitslag, waar uiteindelijk iedereen tevreden over zou moeten zijn.