Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Epe en DZOH speelden een mooie pot voetbal op de Wachtelenberg, waarbij de uiteindelijke uitslag (1-1) terecht was.

De zeer gedegen ploeg uit Drenthe, die deze competitie zeer goed begonnen waren en als 2e op de ranglijst stonden, begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de 1e minuut reeds een 100% kans, maar deze kans werd niet benut. Epe rechtte gelijk de rug, was gewaarschuwd en sloeg al snel toe.

Linksbuiten Sven van Egteren omspeelde in de 3e minuut ter hoogte van de middenlijn zijn directe tegenstander en stoomde snel op naar de zestienmeter lijn, gaf een mooie pass op de meegekomen Gerrit Calkhoven, die heel beheerst de 1-0 voorsprong op het scorebord bracht.
De Drentenaren leken aangeslagen, maar herstelden zich al snel. Beheersten het middenveld, maar moesten beducht zijn op de uitvallen van de thuisploeg.

De Epe verdediging speelde gedegen en gaf weinig kansen weg. Toch kwam de ploeg uit Emmen in de eerste helft reeds op gelijke hoogte. De middenvelder Bastin Boer omspeelde in de 24e minuut, in het strafschop gebied, door korte wendingen de Epe verdedigers en stuitte op doelman Bas van Schoonhoven, maar wist in 2e instantie de bal toch in het Epe doel te werken. Een terechte 1-1 stand tot gevolg.
Het spel golfde daarna op en neer, beide ploegen kregen mogelijkheden, maar beide verdedigingen gaven geen krimp.

Na de rust  moest Epe  Mart Nijhof wisselen voor de van een langdurige blessure teruggekomen Koen Logen. Ook DZOH wisselde en de voormalig  Emmen profvoetballer Anco Jansen kwam in de ploeg. Koen Logen kreeg al snel een mooie mogelijkheid maar zijn schot ging over. Het spel golfde op en neer en er werd wat fysieker gespeeld en met name de Drentenaren  waren verbaal veel bezig, waardoor er meerdere gele kaarten gegeven werden door scheidsrechter Alex van Kraaij uit Puiflijk.
In de 59e minuut kreeg DZOH speler David Berend Westera zijn 2e gele kaart, waardoor de ploeg uit Drenthe met 10 man verder moest. Hoewel Epe een numeriek voordeel had, was de ploeg uit Drenthe zeker niet minder aan de bal.

Epe wist het voordeel niet te verzilveren. Beide ploegen gingen voor de winst en waren er zeker in de eindfase dichtbij. In blessuretijd eerst Epe door een actie van Sven van Egteren, die de Drenthe verdediging te snel af was, maar zijn schot ging naast het DZOH doel.

Diep in blessuretijd zette DZOH nog aan en een uitstekende cornerbal, werd binnen het doelgebied tot driemaal toe ingeschoten, maar de lat, paal, verdedigers en doelman Bas van Schoonhoven redde het punt voor Epe.

Al met al uiteindelijk wel een juiste uitslag, hoewel DZOH meer balbezit had gedurende de wedstrijd, gaf de Epe verdediging weinig kansen weg. Epe speelde gedegen en had deze wedstrijd ook zo maar kunnen winnen.

Een voor Epe juiste uitslag en DZOH had zeker het gevoel dat er meer uit deze wedstrijd uitgehaald had kunnen worden, maar dat lukte niet tegen de hardwerkende en gedisciplineerde Epenaren.

Het was een mooie wedstrijd op de zonovergoten en warme Wachtelenberg. Een fysiek zware wedstrijd voor beide teams en het publiek kon genieten van een zeer spannende pot voetbal.

Volgende week  (05 november) gaat Epe naar Hengelo waar het om 14:30 speelt tegen Achilles'12.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 12 november om 14:30 uur tegen ASVD uit Dronten.