SV Epe verliest in Kampen van KHC met 3-0

Veneweg 1
8265VC
KAMPEN
tel. 038-3312006

De 1e uitwedstijd van het seizoen was op papier na 1 wedstrijd spelen de nummer 1 (KHC) tegen de nummer 9 (SV Epe).

SV Epe speelde tegen KHC in de volgende formatie. Op de goal Rick van Beek. In de verdediging Chiel Brummel, Henk Slot, Tijn Nijhof en Bas Smit. Op het middenveld stonden Nick Krijgsman, Gerrit Calkhoven en Mart Nijhof. De aanval bestond uit Luke Berkhoff, Lars Krijgsman en Sven van Egteren. Op de bank zaten Stan Bos, Teun Bol, Niels Jonker, Floran Heukels en Koen Logen.

In de 1e 5 minuten creëerde KHC een aantal kleine kansen. SV Epe kon er op de counter een aantal keer uitkomen, maar deed er te weinig mee om echt gevaarlijk te worden en kansen te creëren. In de 12e minuut onderschepte KHC op het middenveld een afvallende bal, welke via combinatie spel goed uitgespeeld werd en met een droge knal vanaf de 16 uiteindelijk de 1-0 scoorde. Een paar minuten later werd SV Epe voor het eerst echt gevaarlijk. Een lange bal vanuit Tijn Nijhof over de verdediging van KHC waar Sven van Egteren met zijn snelheid op anticipeerde en creëerde voor zichzelf een schotkans. Een poging op de goal, waarbij de keeper redding bracht en de bal verwerkte tot een hoekschop.  Daarna ging het spel over en weer, waarbij echt grote kansen aan beide kanten ontbraken. In de 35e minuut speelde KHC nog een mooie aanval uit over de rechterkant, waarbij een goede voorzet naast werd geschoten door de inlopende middenvelder. Voor rust had SV Epe nog twee doelpogingen van Sven van Egteren, waarbij z’n 2e schot van richting werd veranderd door de verdediger en net over de goal van KHC ging. Kort voor rust moest SV Epe noodgedwongen voor de 1e keer wisselen door een hoofdblessure bij Mart Nijhof. Stan Bos kwam hiervoor in het veld. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de rust. De Ruststand was 1-0 voor KHC.

De 2e helft begon SV Epe met een aantal positie wijzigingen ten opzichte van de 1e helft. Hierdoor hoopte de ploeg meer stootkracht naar voren te creëren en wat gevaarlijker te worden. Helaas voor de ploeg uit Epe werd na balverlies op het middenveld een bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek binnen geschoten. De 2-0 tegen binnen 3 minuten na rust was een enorme domper voor de ploeg uit Epe. Het spel ging daarna net zoals in de 1e helft heen en weer zonder dat beide ploegen grote kansen creëren. In de 63e minuut een prima afstand schot van Tijn Nijhof, waarbij de keeper met moeite de bal verwerkte tot een hoekschop.

Een kwartier voor de tijd wisselde SV Epe voor de 2e keer, Niels Jonker kwam in de ploeg en Chiel Brummel ging er van af. KHC had kort hierna nog een doelpoging. Een lange bal vanuit de verdediging van KHC werd door de snelle aanvaller van KHC verwerkt tot een schot richting de bovenhoek, maar Rick van Beek bracht prima redding en verwerkte de bal tot een hoekschop. Uit deze hoekschop counterde SV Epe via Henk Slot en Sven van Egteren. Henk speelde de bal vanaf eigen helft mee in de loop aan Sven die vanaf de middenlijn met de bal aan de voet de 16e bereikte tussen een aantal spelers van KHC. Uiteindelijk kwam die nog tot een schot, maar deze werd prima gered door de keeper van KHC. In de 80e minuut wisselde SV Epe voor de laatste keer Teun Bol kwam het veld in en Bas Smit ging er van af.

SV Epe probeerde nog met wat meer aanvallende intenties de aansluiting te vinden, maar helaas werd weer balverlies op het middenveld afgestraft en KHC maakte er 3-0 van. De laatste minuten had SV Epe nog een kans via Sven van Egteren, maar deze bal werd via de keeper gered. De bal viel uiteindelijk daarna ook nog op de lat en werd van de lijn gehaald. Een doelpunt zat er voor de ploeg uit Epe vandaag helaas niet in. Een paar minuten later floot de scheidsrechter voor het laatst en SV Epe verliest met 3-0 bij KHC.

De ploeg uit Kampen had vandaag zonder echt goed te spelen meer kwaliteit en wint verdiend van SV Epe. Bij SV Epe heerst er toch ook een beetje een dubbel gevoel.  De aantal keren dat de ploeg eruit kwam had er toch ook meer ingezeten. Bij SV Epe zijn een aantal spelers keihard aan het werken om terug te komen van blessures. Hopelijk kunnen ze op korte termijn weer aansluiting vinden in het 1e elftal, waardoor de ploeg weer op volle sterkte de wedstrijden kan aanvliegen. Volgende week wacht de volgende wedstrijd thuis tegen SVZW uit Wierden