Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 04

8096PJ
OLDEBROEK
tel. 0525-631514

Epe vergat na een ruimere voorsprong te nemen in deze tweede bekerwedstrijd
De beste kansen in deze wedstrijd waren voor de Epenaren, die voetballend de meerdere waren, maar dit niet wisten uit te drukken in de score. De ploeg uit Oldebroek speelde fysieker en kon op karakter uiteindelijk 7 minuten voor het einde alsnog de gelijkmaker maken.

Op het prachtige sportpark de Bovenmolen in Oldebroek ontspon zich in de eerste helft een leuke redelijk gelijkopgaande wedstrijd.Epe  speelde opbouwend via het middenveld en Owios sloeg vaak het middenveld over met diepe ballen op de snelle voorhoede spelers. De beste kansen waren er voor Epe, dat dan ook na een half uur scoorde via Bas Smit, die van buiten de zestien met een bekeken schot het net wist te vinden. Daarvoor reeds was het Sven van Egteren die geen geluk had met een prachtig schot, welke op de kruising belandde.
Owios kreeg ook een paar kansen maar Epe doelman Sam van Schoonhoven redde bekwaam. Helaas voor Epe moest aanvalsleider Stefan Lokhorst nog voor de rust worden vervangen  vanwege een blessure, Luke Berkhoff kwam voor hem in de ploeg.

Ruststand 0-1

Na de rust bleef het spel ongeveer hetzelfde, maar het verschil zat hem in het meer fysiekere spel van de thuisploeg, waardoor Epe meer moeite had om in haar spel te komen.  De goed leidende scheidsrechter Max van der Lei uit Dedemsvaart moest enige keren optreden en  een paar gele kaarten uitdelen aan beide ploegen.

In de 67e minuut leek Epe een ruimere voorsprong te nemen maar de Owios verdediging kon de inzet van Mart Nijhof  tegenhouden.
Owios zette aan en Epe ging door het oog van de naald in de 78e minuut. Tot drie maal toe werd de ingeschoten bal gered door de Epe verdediging en doelman Sam van Schoonhoven. Het was van korte duur want in de 83e minuut  kreeg Owios een hoekschop en deze werd ingekopt door de, vlak daarvoor ingevallen Marco Schreurs.

Deze 1-1 werd,  uiteindelijk ook gezien het verloop van de wedstrijd,  de terechte eindstand, hoewel bij Epe het gevoel was dat er meer ingezeten had.

Epe speelde in de volgende opstelling:
Doel: Sam van Schoonhoven. Achter: Bas Smit, Henk Slot, René Suurland,  Stan Bos. Midden:  Lars Krijgsman, Nick Krijgsman, Gerrit Calkhoven. Voor: Chiel Brummel, Stefan Lokhorst, Sven van Egteren.
Invallers: Luke Berkhoff in de  40e minuut voor Stefan Lokhorst,  Tijn Nijhof in de 46e minuuit voor René Suurland, en  Mart Nijhof in de 64e minuut voor Chiel Brummel.

Donderdag aanstaande speelt Epe haar laatste poule wedstrijd voor de beker in Oosterwolde tegen VSCO. Bij winst kan het zich wellicht plaatsen voor de volgende bekerronde.