Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Marc Overmars Paastoernooi 2019:

Marc Overmars Paastoernooi 2019:

23 april 2019 17:15

Dennis Dekker Media Magneet

De ervaringen van een gastgezin

Voorafgaand aan het Marc Overmars Paastoernooi van SV Epe schreef ik deze column voor de weekkrant Veluws Nieuws. Het stuk was een compliment aan de prachtige profclubs die dit Eper sportevenement steevast bezoeken. Het stuk was eveneens een ode aan al het voetbaltalent dat dit paasweekend in Epe te bewonderen is. En dat er van al die talenten voor sommigen best wel eens een profcarrière in het verschiet zou kunnen liggen.

Maar het stuk was eigenlijk ook een pluim richting de talloze Eper gastgezinnen die deze spelers ieder paasweekend weer opvangen. Wij waren dit jaar voor het eerst ook één van de gastgezinnen. En het moet gezegd: ‘t was een enorm leuke ervaring.
Wij kregen twee spelers van KRC Genk in huis. Onze zoon Job (10) vond het fantastisch. En wij ook. Het weekend met deze twee logeetjes stond compleet in het teken van voetbal. Er werd gevoetbald in onze tuin, maar men zat eveneens verbeten achter de Xbox om samen Fifa te spelen. Ze gingen op tijd naar bed om de toernooidagen fris te zijn. En op zaterdag en zondag stonden wij als gastgezin natuurlijk langs de velden om ‘ons team’ aan te moedigen. We deden dat niet alleen, we stonden daar vaak ook met alle andere KRC-gastgezinnen.
Mede daardoor werd het een prachtfeest van verbroedering. Zo is er zaterdagavond zelfs een ruimte afgehuurd om samen met de ‘Genkiaanse Eper gastgezinnen’ en met het complete team te eten en te ontspannen. Dit weekend waren diverse Epenaren ineens ‘Samen Genk’ en was hun bloed een beetje blauw.

Trots gastgezin
Nog even iets uitgebreider over ons KRC Genk-duo? Wij kregen Yassin Aouriaghel (11) en Naoufel Guerti (12) te logeren. Twee enorm sympathieke en zeer bescheiden jongens. Twee vrienden ook, die nu al zeer veel over hebben voor deze prachtige sport. Ze zijn ooit gescout en reizen wekelijks vele uurtjes samen om vanuit hun woonplaats Antwerpen naar het trainingsveld van KRC te komen. In het weekend volgt dan ook nog eens een wedstrijd. En soms is er daarnaast nog een (internationaal) toernooi dus.
Hun ouders zijn bijna altijd langs de velden te vinden. De beide enthousiaste vaders reden zelfs naar Epe toe om hen tijdens dit toernooi te zien voetballen. Je zag hen trots kijken naar de boomlange Yassin. Een kranige verdediger met overzicht. Een speler die steevast zorgt voor de rust en de opbouw van de aanval. Een speler die vanwege zijn lengte altijd dreigend is in de zestien.
Maar ze keken ook naar de kleine, wendbare Naoufel. Een rappe aanvaller die opereert vanuit het middenveld. Die kapt en draait en geweldig functioneert in de kleine ruimte. Die dolt met de tegenstanders die vrijwel allemaal minstens een kop groter zijn. Logisch dat de ouders van Yassin en Naoufel trots zijn. Dat zijn wij als gastgezin in ieder geval wel geworden.  

Bronzen beker naar KRC Genk, Naoufel beste voetballer van toernooi
Het team KRC Genk U12 groeide in het toernooi. Uiteindelijk werden ze 3e. Een zeer knappe prestatie, want de laatste wedstrijd om die bronzen beker, werd gespeeld tegen Rot Weiss Essen. Dat was een team waar ze in de voorronde van verloren hadden. Na vele minuten van knap verdedigen en het hoofd koel houden, werd er een paar minuten voor tijd toch gescoord door de Genkenaren. De welverdiende beker werd met veel vreugde door de spelers van KRC Genk in ontvangst genomen. Over trofee en vreugde gesproken: Naoufel is in de leeftijdscategorie U12 verkozen tot de beste voetballer van het toernooi. Het was de zoete slagroom op de toch al zo smakelijke, donkerblauwe Belgische voetbaltaart waar wij als gastgezin van het Marc Overmars Paastoernooi enorm van genoten hebben.

(tekst en fotografie: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl)


SV Epe-speler Job Dekker (midden) en zijn ouders zijn tijdens het Marc Overmars Paastoernooi het gastgezin van twee spelers van KRC Genk U12: Yassin Aouriaghel (links) en Naoufel Guerti (rechts).Naoufel Guerti  ontving de prijs van beste speletr van het Marc Overmatrs Paastoernooi (Onder 12) uit handen van Frenkie Overmars
Foto: Rijk van Ark SV Epe

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!