Cas Visscher (vrije trap)
30'

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

28 februari 2015 9:00

Na de winst van vorige week stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim F2 op het programma. Julia was ziek, zodat de Epenaren het ook deze wedstrijd met z’n achten moesten doen.

Thomas was aanvoerder. Nadat hij zich had voorgesteld bij de scheidsrechter werd er afgetrapt en kwam Thomas bijna meteen in balbezit. Via de rechterkant van het veld dribbelde hij naar voren en passte de bal naar Cas. Na een man voorbij te hebben gespeeld speelt Cas voor op Robbert, die de bal mooi binnen schiet. Zo staat de 1-0 binnen de minuut op het scorebord.
Dit was echter geen voorbode voor de rest van de wedstrijd. Integendeel. Direct vanaf de aftrap gaat Hatto Heim in de aanval. De Epenaren krijgen eerst nog een waarschuwing; een schot van een Hattemer belandt op de paal. Nog geen minuut later breekt Hatto Heim opnieuw uit. Op het afsluitende schot is Leon kansloos. Zo staat het binnen twee minuten 1-1.
Wat volgt is een boeiende en enerverende wedstrijd, met kansen aan beide kanten.
In de zesde minuut zijn het de Epenaren die uitbreken, maar op het schot van Stijn weet de keeper van Hatto Heim knap redding te brengen. Twee minuten later is het Hatto Heim dat gevaarlijk wordt. Een diepe bal komt achter Steyn terecht en de aanvaller van de Hattemers lijkt zo op Leon af te kunnen lopen. Leon voetbalt echter uitstekend mee en weet met een knappe uitloopactie de aanval onschadelijk te maken.
De spelhervatting van Leon komt bij Jorn terecht die de bal door speelt naar Daan, die op zijn beurt de bal door speelt naar Robbert. Het schot van Robbert verdwijnt net naast het doel.
Drie minuten later verovert Cas de bal op het middenveld. Met een mooie actie speelt hij zich vrij en speelt de bal naar Daan. Net als eerder Robbert, schiet ook Daan de bal net naast het doel.
Hatto Heim trekt daarop  ten aanval. Met een goed lopende aanval zijn ze binnen een mum van tijd vlak bij het Eper doel. Door goed storend werk van Thomas wordt op het laatste moment voorkomen dat de Hattemers op het Eper doel kunnen schieten.
Vervolgens zijn het de Epenaren die weer ten aanval trekken en via verschillende schijven komt de bal bij Daan terecht. Het strakke schot van Daan wordt opnieuw onschadelijk gemaakt door de keeper van Hatto Heim.
Met nog drie minuten te gaan tot aan het rustsignaal, krijgt Stijn de bal op het middenveld. Met een diepe pass zet hij Thomas aan het werk. De voorzet van Thomas komt bij Jorn terecht, die op doel schiet, maar de bal van Jorn gaat net naast. De score van vroeg in de wedstrijd blijft dan ook tot aan de rust op het scorebord staan.

In de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste helft. Twee aan elkaar gewaagde teams met een op en neer golvend spel zonder echte kansen. Tot aan de drieëntwintigste minuut. Aan de rechterkant van het veld krijgt Cas ter hoogte van de middenlijn de bal toegespeeld. Met een mooie dribbel speelt hij twee verdedigers van Hatto Heim uit en gaat op het doel af. Hij dreigt te ver naar buiten te dribbelen, maar met de buitenkant van zijn rechtervoet schiet hij de bal diagonaal in het doel; 2-1.
Lang kunnen de Epenaren niet genieten van de voorsprong. In dezelfde minuut nog nemen de Hattemers het doel van de Epenaren onder vuur, maar Leon geeft geen krimp en houdt de bal tegen. De Epenaren krijgen de bal echter niet weg uit de verdediging. Steyn en Robbert schieten veel ballen weg, maar bezwijken toch onder de druk en ook Leon kan het tij niet meer keren. De Hattemers schieten de 2-2 tegen de touwen. Hiermee is het nog niet voorbij. De Hattemers gaan meteen vanaf de aftrap weer ten aanval. Op het middenveld moeten Stijn, Daan en Jorn alle zeilen bij zetten. Achterin zijn het Robbert en Steyn die alles in het werk stellen om de aanval van de Hattemers onschadelijk te maken, maar tevergeefs. Binnen een minuut  na de 2-2, schieten de Hattemers de 2-3 in het Eper doel.
De Epenaren lijken hierdoor wat aangeslagen. Het duurt dan ook even voordat zij weer een beetje in hun spel komen. In de dertigste minuut is het Stijn die aan de linkerkant van het veld Cas diep stuurt. Cas dribbelt op het doel af en probeert met een actie de uitlopende keeper te verschalken. In eerste instantie houdt de keeper de bal tegen. Cas probeert vervolgens nog een keer de keeper te omzeilen, maar die duikt op de bal en pakt deze in zijn handen. Volgens de scheidsrechter doet de keeper dit te ver van zijn doel af en hij fluit voor een handsbal. De toegekende vrije trap wordt door Cas binnen geschoten;  3-3. Volgens Hatto Heim een onterecht doelpunt.
In de daarop volgende minuten hebben beide teams nog de mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar aan Eper zijde weet Leon met een knappe redding zijn doel verder schoon te houden. Aan de andere kant schiet Steyn bij een hoekschop de bal  over het Hattemer doel.

Hiermee wordt de tweede wedstrijd van de Epenaren afgesloten met een gelijkspel.