21 februari 2015 9:30

In de winterstop is een nieuwe teamindeling gemaakt. Hierdoor stond er een vernieuwd F2 team op het veld. De in de winterstop geplande oefenwedstrijden waren door overvloedig sneeuwval bijna allemaal afgelast. Het is dan ook niet echt duidelijk hoe het team er voor staat.

Vandaag moest het echter gebeuren. De eerste competitiewedstrijd tegen Hattem F2 in Hattem.
Thomas was op vakantie, zodat de F2 het met z’n achten moesten zien te klaren. Daan was  aanvoerder.

Vanaf de aftrap gingen de Epenaren voortvarend van start en werd meteen de aanval gezocht. Dit resulteerde in een hoekschop. Echter zonder resultaat. In de derde minuut mocht SV Epe opnieuw een hoekschop nemen. Julia nam deze voor haar rekening. De verdediger van Hattem die de bal weg wilde schieten, maaide over de bal heen en via zijn standbeen belande de bal in het Hattemer doel. Op deze gelukkige wijze kwamen de Epenaren op een 0-1 voorsprong.

Deze stand bleef geruime tijd op het scorebord staan. Het spel golfde op en neer. De ene keer brak Hattem uit, maar wisten de Eper verdedigers, Steyn en Robbert, redding te brengen. Daarachter stond anders altijd Leon nog die een paar maal redding bracht.
Aan de andere kant waren het de Epenaren die via de middenvelders, Julia, Stijn en Jorn, probeerden Cas in stelling te brengen. Dit lukte een paar maal, maar de keeper van Hattem wist zijn doel schoon te houden.
In de dertiende minuut was het Cas die via de rechterkant van het veld naar voren dribbelde. Zijn voorzet kwam bij Daan terecht, die hard op doel schoot. De keeper pareerde de bal die pardoes voor de voeten van Julia kwam. Het schot van Julia werd echter ook door de keeper onschadelijk gemaakt.
Hierop braken de Hattemnaren uit. Via een lange bal naar voren kwam de bal bij hun spits terecht. Het afstandschot werd door Leon niet helemaal goed ingeschat, met als gevolg de 1-1 op het scorebord.
De Epenaren leken hierdoor wat van slag en Hattem werd sterker. Een minuut na de 1-1 brak Hattem opnieuw gevaarlijk uit. Dit keer stond Leon echter wel op zijn post. Met een uitermate slimme uitloopactie wist hij de bal voor de voeten van de aanvaller van Hattem weg te schieten.
In de achttiende minuut onderbrak Steyn een aanval van Hattem. Zijn pass kwam bij Jorn terecht die de bal mooi door speelde naar Daan. Het schot van Daan kwam bij Cas terecht, die wel raad wist met dit buitenkansje en de 1-2 binnenschoot. Hiermee werd de ruststand bepaald.

In de tweede helft pakten de Epenaren de draad van de eerste helft weer op. De spelers wisten elkaar steeds beter te vinden. Met mooie driehoekjes werden de Hattemnaren voorbij gespeeld.
De Epenaren wisten echter niet te scoren en de uitbraken van Hattem bleven gevaarlijk.
In de tweeëntwintigste minuut was het Steyn die weer een keer een aanval van Hattem onschadelijk maakte. Met een diepe bal zette hij Cas aan het werk die na een goede actie een voorzet gaf op Jorn. Die had echter niet meer de kracht om op doel te schieten.
Hierop koos Hattem meteen voor de tegenaanval. Door goed handelend optreden wist Leon een doelpunt te voorkomen.
De Epenaren kwamen steeds beter in hun spel, maar vergaten nog steeds te scoren, tot aan de vijfentwintigste minuut.
Julia die de bal van een Hattemer aanvaller ontfutselde gaf een strakke pas op Daan, die op zijn beurt door speelde naar Cas. Zijn voorzet kwam bij Jorn terecht, die met een intikker voor de 1-3 zorgde.
Drie minuten later een herhaling van dit doelpunt, maar met andere spelers. Daan pakte de bal van een Hattemnaar af en passte na een prima actie op Stijn. De voorzet van Stijn werd opnieuw door Jorn binnen getikt; 1-4.
De spelers van Hattem waren hier niet van onder de indruk, integendeel, zij werden juist sterker. Julia en Steyn moesten alle zeilen bij zetten om de spitsen van Hattem onschadelijk te maken. In de drieëndertigste minuut leek dit echter niet te lukken, maar het schot van de Hattemer speler kwam op de paal terecht. Een minuut later was het opnieuw Hattem dat gevaarlijk was, maar met een knappe redding hield Leon zijn doel schoon.
De spelhervatting van Leon kwam bij Robbert terecht die met een diepe pass de bal bij Cas bezorgde. Cas ging op volle snelheid op de keeper af, maar speelde de bal net iets te ver voor zich uit, zodat de keeper redding kon brengen.
In de achtendertigste minuut was het Stijn die de bal aan de rechterkant van het veld de bal veroverde. Zijn pass kwam bij Daan terecht die met een diepe bal Cas aan het werk zette. Met een mooie actie speelde Cas de verdediger en keeper voorbij, maar kwam hierdoor net te ver naast het doel, waardoor zijn afrondende schot geen doel trof.
Met nog twee minuten te gaan speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af en leek het erop dat de einduitslag bekend was. Echter in de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd Robbert op een kleine 15m van het doel onreglementair van de bal gezet. De door Daan genomen vrije trap kwam bij Cas terecht, die de bal tegen de touwen werkte en daarmee voor de 1-5 zorgde. Direct hierop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Hiermee werd de eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten door de Epenaren!