Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Activia 1- Epe 1 uitslag 1-3

Activia 1- Epe 1 uitslag 1-3

Activia 1 (zon)

1 - 3

Epe 1 (zon)

22'
... (kopbal)
51'

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

Datum

3 mei 2015 14:00

Scheidsrechter

Mahadewsing, J.S.

Accommodatie

Sportpark De Schoapenweide
Vermeersweg 12
7391 JK
TWELLO
tel. 0571-271308

Epe heeft een dikverdiende overwinning behaald bij Activia en heeft zich door dit resultaat definitief veilig gespeeld.

Op  sportpark de “Schoapenweide” in Twello moesten de Epenaren aantreden en de naam van het sportpark deed eer aan het belabberde voetbalveld. Een moeilijk bespeelbaar veld waar de voetballende ploeg van Epe veel moeite mee had.

Epe begon stroef aan de wedstrijd, moest enorm wennen aan het speelveld , tevens stond er een straffe wind dwars op het veld. Goed voetbal was bijna onmogelijk, terwijl tevens tegenstander Activia, door opportunistisch spel, niet kon mee werken aan een aantrekkelijk schouwspel.  Het werd een wedstrijd van hotse-knotsen voetbal op een slecht veld.

Het duurde tot de 9e minuut totdat Epe voor het eerst  gevaarlijk werd. Twee maal was het Sven Hoogenboezem die zij inzet gestuit zag door de Activia doelman. In de 13e minuut moest Bas van Schoonhoven voor het eerst handelend optreden bij een kansje voor Activia.

In de 22e minuut werd Sven Hoogenboezem de diepte in gestuurd , na een mooie pass van Ivar Oldenburger en  de doorgebroken Sven werd onreglementair ten val gebracht binnen het strafschopgebied. Penalty, welke goed ingeschoten werd door aanvoerder Mark van Petersen (0-1).

Na deze voorsprong  kwamen er meer kansen voor de Epenaren. In de 33e minuut het eerste echt gevaarlijke moment voor het Epe doel toen de Activia spits de bal ineens bij de  2e paal de bal op zijn schoen nam, maar de hard ingeschoten bal ging voorlangs het Epe doel. Tot aan de rust was het daarna alleen maar Epe.  Acties van Ramon Heukels, Mark van Petersen , Sven Hoogenboezem en Gerrit en Dennis Calkhoven  troffen echter geen doel.  Net over , naast of de Activia doelman stond in de weg.

Vlak na de rust , waarin Activia enige spelers gewisseld had, waardoor en nog meer kracht en lengte in de ploeg kwam, kreeg de thuisploeg een vrije trap net buiten de zestien, deze werd echter over het Epe doel geschoten. In de tegenaanval scoorde Sven Hoogenboezem bijna, de hard in geschoten bal werd uit de bovenhoek geslagen door  de Activia doelman.

Activia probeerde met veel inzet de wedstrijd te kantelen. In de 51e minuut ontstond er een kans die Bas van Schoonhoven  wist te redden ten koste van een hoekschop en vanuit deze hoekschop werd de bal in 2e instantie in het Epe doel gewerkt (1-1) . 

Activia probeerde door te drukken maar verder dan een paar kleine mogelijkheden kwam men niet.  Epe kwam echter ook niet meer aan het voetballen. De ploeg had het moeilijk en kwam pas na de 70e minuut eindelijk weer onder de druk uit. Een diepe bal op Sven Hoogenboezem, die Mark van Petersen de kans gaf om de 1-2 te scoren. Even later nog een 100% kans, Sven Hoogenboezem miste echter, hij schoot de bal naast.

In de 74e minuut kwam Epe op 1-3 door een doelpunt van Sven Hoogenboezem, die na een assist van Mark van Petersen de bal geplaatst naast de Activia doelman, vanaf zo’n 18 meter , in het doel schoot.

Op het eind van de wedstrijd probeerde Activia nog van alles , maar met name Bas van Schoonhoven stond uitstekend te  keepen en weerhield Activia ervan om te scoren. Ook Epe kreeg nog kansen maar het bleef bij de verdiende 1-3 winst.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!