16 - 1

Wesepe F1

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 36

15 november 2014 10:15

Met nog drie wedstrijden te gaan, is de strijd om de koppositie in de 4de klasse 36 spannend. Om mee te blijven doen moest vandaag worden gewonnen van Wesepe F1.

Er werd  begonnen met Cas in het doel, Alex was reserve en Jesse aanvoerder. Ruben was afwezig, zodat de mannen uit Epe de klus met z’n achten moesten klaren.

Vanaf de aftrap ging Epe vol in de aanval, een voorzet van Gijs kwam bij Daan terecht. Daan schoot echter de bal hard over. Twee minuten later was het opnieuw Gijs die na een prima actie de bal voorzette. Stijn liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de 1-0 binnen.
Direct vanaf de aftrap was het opnieuw Epe dat de aanval zocht; Gijs schoot de bal naast.
In de vijfde minuut was het Daan die de bal voor zijn voeten kreeg. Na de bal goed te hebben gelegd haalde hij verwoestend hard uit en zorgde daarmee voor de 2-0.
Dat het niet vanzelf ging bleek in de zevende minuut. Wesepe brak gevaarlijk uit, maar Cas kon redding brengen. Met een prima spelvoortzetting zette Cas de aanvallers van Epe weer aan het werk. Een eerste poging van Gijs kon nog worden gered, maar met een mooi boogballetje over de keeper heen zorgde hij voor 3-0. Hierna werd het een duel op het middenveld. Epe kreeg geen lijn in het spel en Wesepe was niet bij machte om de Epenaren echt ‘pijn’ te doen.
In de elfde minuut lukte het de Wesepenaren echter om uit te breken, maar Alex en Julia wisten samen de aanval onschadelijk te maken. In de daarop volgende minuten was het voornamelijk Epe dat aanviel en Wesepe dat verdedigde. Een aantal pogingen van Gijs en een mooi schot van Wesley werden of gered, of naast geschoten. In de zeventiende minuut was het Julia die zich met de aanval ging bemoeien. Met een mooie pass stuurde zij Stijn diep, die na een uitstekende passeerbeweging een strakke voorzet gaf op Gijs. Met een mooi schot zorgde Gijs voor 4-0.
Het Eper publiek, dat zich in de eerste helft nog bijna niet had laten horen, was in de negentiende minuut in een keer weer bij de les. Op het middenveld kreeg Jesse de bal tussen twee Wesepenaren in. Met een fantastische actie liet hij ze beiden zijn hielen zien en gaf hij een pass op Wesley. Helaas kon Wesley er geen vervolg aan geven.

In de tweede helft ging Cas voetballen en moest Alex er voor zorgen dat de nul werd behouden. Dit zorgde voor meer lijn in het spel van de Epenaren en meer druk naar voren.
Vanaf de aftrap slalomde Cas door de Weseper verdediging heen en scoorde de 5-0. Een minuut later kwam een voorzet van Stijn bij Cas terecht die de 6-0 binnen schoot. Een minuut later waren de rollen omgedraaid en passte Cas op Stijn, die de bal net over het doel schoot. In de vierentwintigste minuut ging Daan aan de dribbel. Tot zijn verrassing kon hij zo op het doel aflopen. Met een mooi schot zorgde hij voor 7-0.
In de vijfentwintigste minuut bezorgde Gijs met een mooie actie de bal bij Stijn die Cas aan het werk zette. Cas zette vervolgens de 8-0 op het scorebord. Een minuut later was het Cas die de aanval opzette en met een mooi pass de bal bij Daan bezorgde. Met een bekeken balletje bezorgde Daan de bal bij Stijn die voor 9-0 zorgde. Weer een minuut later was het Cas die aan de linkerkant van het veld een aantal mannetjes passeerde. Zijn voorzet werd door een verdediger van Wesepe in eigen doel geschoten en daarmee werd het 10-0. In de volgende minuten gingen schoten van Stijn en Wesley net naast het doel.
In de eenendertigste minuut mocht Epe een hoekschop nemen. De bal van Daan kwam bij Julia terecht die de bal met een strak schot binnen schoot; 11-0. Een minuut later veroverde Jesse de bal. Zijn pass kwam bij Cas terecht die aan een mooie dribbel begon. Zijn schot op doel werd tegengehouden door de keeper. De afvallende bal kwam bij Stijn terecht, die met links voor 12-0 zorgde. Vanaf de aftrap veroverde Cas de bal en dribbelde door de verdediging heen en schoot de 13-0 tegen de touwen.
In de drieëndertigste minuut veroverde Julia de bal en vanaf ca. 25 meter schoot zij de bal snoeihard in de kruising; 14-0. In de vijfendertigste minuut ging Daan op avontuur. Zijn afrondende schot belande echter op de paal. In de daaropvolgende aanval schoot Daan nummer 15 binnen.
Een minuut later was een verdediger van Wesepe te laat en haalde Cas onderuit op ca. 20 meter van het doel. De door Cas genomen vrije trap belandde op de lat. In de zevenendertigste minuut was Daan het eindstation van een mooie aanval. Met een mooi schot zorgde hij voor 16-0.
Even leek het er op dat de Epenaren de nul zouden houden. In de achtendertigste minuut brak Wesepe echter uit. Met twee man gingen de Wesepenaren op Alex af. Ondanks dat Alex nagenoeg geen bal had gehad was hij uiterst geconcentreerd. Met een goede verdedigende actie ontfutselde Alex de bal van de aanvaller van Wesepe. Vervolgens pakte hij de bal in de handen…… Dit was echter iets te ver van het doel. De toegekende vrije trap werd door Wesepe knap binnen geschoten.
Hiermee werd de eindstand op 16-1 bepaald.