1 - 9

Epe JO9-3G

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 36

8 november 2014 8:45

Vandaag de wedstrijd tegen Heino F5. De aanvangstijd was vervroegd, maar dat was niet te zien op de parkeerplaats bij de hockey.  Het was een drukte van belang op de parkeerplaats... en dat om 07.25 uur. Maar liefst 4 teams trokken er op uit.

De wedstrijd begon met Ruben in het doel. Daan en Alex stonden reserve en Cas was aanvoerder.

Vanaf de aftrap ging Epe in de aanval. In de tweede minuut was het echter Heino dat voor het eerst gevaarlijk werd. Ruben voorkwam met een knappe redding een doelpunt.
In de minuten die volgden lieten de Epenaren een aantal mooie aanvallen zien, maar Cas, Stijn en Daan wisten deze mooie aanvallen niet om te zetten in het eerste doelpunt. In de zevende minuut was het toch Epe dat de score opende. Met een geplaatst schot zorgde Julia voor de 0-1.
Twee minuten later was het Heino dat een mooie aanval op zette, maar Alex voorkwam dat er op doel kon worden geschoten. Hierop trok Epe ten aanval. Een voorzet van Gijs werd door Wesley net naast geschoten. In de volgende Eper aanval was het Daan die de bal voorzette. Deze voorzet werd door Stijn op waarde geschat en hij zorgde voor 0-2.
Heino liet  zich echter niet onbetuigd. In de twaalfde minuut was een mooie redding van Ruben nodig om een doelpunt te voorkomen. Een minuut later was het Jesse die een aanvaller van Heino de bal ontfutselde en met een goede pass Cas aan het werk zette. Cas die na een lange dribbel alleen op de keeper af ging, schoot de bal net naast.
In de zeventiende minuut zette Heino opnieuw een mooie aanval op. De snelle spits van Heino was door Alex en Jesse niet meer te achterhalen en ook Ruben kon geen redding meer brengen; 1-2.
De Epenaren konden dit echter niet op zich laten zitten. Vanaf de aftrap werd direct de aanval gezocht. Een mooie voorzet van Stijn kwam bij Cas terecht, die de 1-3 op het scorebord zette.
Een minuut later een mooie aanval van Epe over veel schijven. Daan speelde de bal naar Cas, die na een prima actie doorspeelde naar Wesley, die op zijn beurt mooi doorspeelde naar Stijn. Met een laag schot zorgde Stijn vervolgens voor 1-4.

In de tweede helft ging Ruben voetballen en moest Stijn er voor zorgen dat Heino niet nog een doelpunt maakte. Heino wisselde ook van keeper. De veldbezetting van Heino werd daardoor minder sterk. Gevolg was dat Heino nog maar af en toe bij het Eper doel kwam en de Epenaren veel op de helft van Heino speelden.
In de tweede helft liet Cas zich meer terug zakken naar het middenveld. Zo ook in de tweeëntwintigste minuut. Na het veroveren van de bal passte hij naar Gijs. Het schot van Gijs ging net naast. Een minuut later was het Cas zelf die op doel schoot. De door de keeper gestopte bal kwam bij Wesley voor de voeten, die de 1-5 binnen schoot.
In de vierentwintigste minuut, een herhaling van de tweeëntwintigste minuut. Na een mooie actie schoot Cas de bal naar Gijs. Dit maal wist Gijs hier wel raad mee en scoorde hij de 1-6.
In de daarop volgende minuten had Epe nog een aantal goede kansen, maar schoten van Ruben, Daan en Gijs gingen net naast of werden door de keeper gestopt.
In het doel van Epe had Stijn weinig te doen. Vooral omdat Jesse en Alex er voor zorgden dat Epe al weer in balbezit kwam voordat Heino bij het Eper doel was.
In de eenendertigste minuut gaf Ruben een goede pass op Cas. Na een paar man te hebben uitgespeeld gaf Cas een voorzet op Julia, die met een mooi schot voor 1-7 zorgde.
In de tweeëndertigste minuut leek een diepe pass van Julia in handen te komen van de Heinose doelman. Cas dacht daar echter anders over. Met een uiterste krachtinspanning wist hij met een mooie sliding de bal nog voor het doel te krijgen. Daan die voor het doel stond, schoot de bal strak binnen; 1-8.
Twee minuten voor het eind van het wedstrijd kwam de bal van Jesse bij Alex terecht. Alex speelde naar Wesley die de bal naar Cas speelde. Na een actie zette Cas de bal voor, waar Gijs de bal diagonaal binnen schoot en voor  1-9 zorgde.

Het leek er nog even op dat de tien vol werd gemaakt, maar Wesley schoot de laatste bal van de wedstrijd net voor langs. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.