WSV F4

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 36

1 november 2014 9:00

Na de topper van vorige week stond deze week de topper tegen WSV F4 op het programma. Er werd gestart met Alex in het doel en Wesley als aanvoerder. Julia en Gijs begonnen als wisselspeler.

Na de ervaring van vorige week gingen wij in tegenstelling tot vorige week, deze week direct vanaf de aftrap in de aanval. Wesley die de bal voor zijn voeten kreeg zorgde voor het eerste schot op doel, maar zonder het gewenste resultaat. WSV had echter ook het plan om vroeg te scoren en zocht ook de aanval. Alex wist echter goed redding te brengen.
In de derde minuut was het Daan die de aanval zocht. Na een mooie actie was zijn schot op doel net iets te zacht en kon de bal door de keeper van WSV worden gepakt. Een minuut later was het Jesse die op doel schoot, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger. Zo ging het door tot de vijfde minuut. Toen kreeg Cas op de helft van WSV de bal en begon aan een dribbel. Zijn afrondende schot belande in het doel. Hiermee stond het verdiend 1-0.

WSV liet zich echter niet het kaas van het brood eten. In de zevende minuut kregen de Epenaren de bal niet weg uit de verdediging en dit gaf WSV de kans om de gelijkmaker binnen te schieten; 1-1.
Een minuut later kreeg Epe een hoekschop. De afvallende bal kwam bij Daan terecht die zich geen moment bedacht en hard op doel schoot; 2-1.
Weer een minuut later was het Cas die de bal tussen twee verdedigers door speelde en alleen op het doel afsnelde. Met een schot zorgde hij voor 3-1.
In de twaalfde minuut bezorgde Gijs de bal vanuit een hoekschop bij Julia, maar die schoot de bal net naast.
Een minuut later was het Stijn die op het doel schoot, maar was het opnieuw de keeper van WSV die redding bracht.

Zo werd duidelijk dat de Epenaren sterker waren dan de gasten uit Apeldoorn, maar dat het SV Epe niet lukte om alle kansen te benutten.
Zo ook in de zestiende minuut een mooie aanval van Epe. Gijs die de bal aan de linkerkant van het veld kreeg, snelde naar het doel van WSV. Met nog een verdediger voor zich speelde Gijs de bal net iets te zacht opzij, zodat de verdediger de bal kon onderscheppen voordat Cas de bal kon aannemen.
In de negentiende minuut de mooiste aanval van de eerste helft. Julia onderschepte de bal op de helft van Epe. Na een paar man te hebben uitgespeeld speelde zij de bal diep op Gijs. Die op zijn beurt de bal naar Stijn schiet. Stijn zorgt vervolgens met een mooi schot voor 4-1.

In de tweede helft gaat Alex voetballen en Ruben wordt de nieuwe keeper. Direct in de eerste minuut moet Ruben aan het werk. Door goed uitlopen voorkomt hij dat WSV gevaarlijk wordt en maakt hij een gevaarlijke aanval onschadelijk. In de tijd die volgt krijgen de Epenaren meerdere kansen, maar deze worden geen van allen in een doelpunt omgezet.

Achterin zorgen Wesley, Jesse en Alex dat WSV niet te dicht bij het doel van Ruben komt. Op het middenveld zorgen Daan en Stijn met behulp van Cas dat er vroeg druk op de bal wordt gezet. Dit gaat zo door tot aan de zevenentwintigste minuut. Dan wordt de druk van Epe te groot. WSV krijgt de bal niet weg uit de verdediging en Cas schiet de 5-1 binnen. In de negentwintigste minuut is het Julia die de 6-1 op het scorebord zet.
In de hierop volgende aanval wordt de keeper van WSV op zijn enkel geraakt. Na een korte blessurebehandeling moet hij geblesseerd het veld verlaten. Epe laat zich hierdoor toch iets van de wijs brengen. Na een aantal mooie aanvallen staat Epe meerdere malen alleen voor de keeper, maar de bal wordt telkens naast geschoten of de keeper weet redding te brengen.

In de vierendertigste minuut is het Julia die de bal van Daan toegespeeld krijgt. Na een mooie actie geeft zij de bal voor op Stijn, die de 7-1 aantekent.
Twee minuten later is het opnieuw Julia die via Jesse, de bal van Wesley krijgt toegespeeld. De voorzet van Julia belandt bij Cas, die de 8-1 op het scorebord zet.  In diezelfde minuut is het opnieuw Cas die voor de 9-1 zorgt.
Vanuit de daarop volgende aftrap gaat WSV in de aanval om te proberen toch nog een doelpunt te maken. Cas die goed mee verdedigt verovert op eigen helft de bal. Na een mooie actie speelt hij de bal naar Julia. Zij speelt op haar beurt een paar mannetjes uit en geeft een mooie dieptepass op Gijs. Het eerste schot van Gijs weet de keeper van WSV nog tegen te houden, maar bij de tweede poging van Gijs is er zelfs voor de keeper geen redden meer aan. Hiermee wordt door Gijs de eindstand op 10-1 bepaald.