29'

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 36

25 oktober 2014 9:30

Eerste puntverlies voor SV Epe F3!

Na een weekje rust stond de topper tegen Schalkhaar op het programma. Stijn was aanvoerder en Alex stond in het doel. Daan en Wesley begonnen als reserve.

Vanaf het begin werd al snel duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Vanaf de aftrap ging Schalkhaar vol in de aanval en kwamen de Epenaren onder druk te liggen. Een schot op doel in de eerste minuut werd door Alex tegen gehouden.
SV Epe had moeite om de aanval te zoeken en werd veelvuldig achteruit gedrukt. In de vierde minuut brak Epe voor de eerste maal uit, maar het schot van Cas was niet krachtig genoeg en kon door de keeper worden gepakt.

In de achtste minuut ging Schalkhaar weer vol in de aanval het schot op doel werd door Alex nog gepareerd, maar in de herkansing schoot de speler van Schalkhaar toch de 1-0 tegen de touwen. Dit was een nieuwe ervaring voor de jonge ploeg uit Epe; achter staan.
Verdedigend moesten Ruben en Jesse alle zeilen bij zetten om de aanvallen van Schalkhaar te ontregelen. Zij werden daarbij veelvuldig bijgestaan door Stijn en Julia.
In de negende minuut lukte het Epe om onder de druk uit te komen en de aanval te zoeken. Schalkhaar veroverde echter snel de bal terug en ging weer ten aanval. Met een knappe redding wist Alex een doelpunt te voorkomen.
In de veertiende minuut was het Daan die met een mooie actie een aantal spelers voorbij speelde, maar hier helaas geen vervolg aan kon geven. In diezelfde minuut was het Julia die met een mooie voorzet de bal naar Gijs speelde, maar Gijs kon de bal net niet goed onder controle krijgen. Een minuut later was het opnieuw Julia die de bal bij Stijn bezorgde. Met een goed schot zorgde Stijn voor de gelijkmaker; 1-1.

Vanaf de aftrap ging Schalkhaar weer in de aanval, maar Ruben, Daan en Gijs zorgden ervoor dat de bal niet bij het Eper doel kwam.
In de zeventiende minuut kwam de door Alex uitgeschoten bal bij een speler van Schalkhaar terecht. Deze nam de bal aan en na een korte dribbel schoot hij de 2-1 voor Schalkhaar op het scorebord. Nog geen minuut later was het opnieuw Schalkhaar dat scoorde 3-1.
Epe leek even aangeslagen, maar in de negentiende minuut werd een mooie aanval opgezet door Daan. Via Gijs kwam de bal bij Cas terecht, maar die schoot net naast. De keeper van Schalkhaar schoot daarop de bal minder goed uit. Cas die de bal voor zijn voeten kreeg, bedacht zich geen moment en schoot de 3-2 binnen.

In de tweede helft wisselde Alex met Gijs. Alex ging in de verdediging voetballen en Gijs ging keepen. Epe kreeg in de tweede helft iets meer grip op de wedstrijd en kwam ook meer aan aanvallen toe.
In de vierentwintigste minuut mocht echter Schalkhaar een vrije trap nemen op enkele tientallen meters van het doel van de Epenaren. Deze vrije trap kwam via Stijn in het doel terecht. 4-2 voor Schalkhaar.
SV Epe liet zien over veerkracht te bezitten en ging op zoek naar een doelpunt.
Jesse bezorgde de bal bij Julia, die Cas aan het werk zette. Na een paar spelers voorbij te hebben gespeeld ging Cas met een paar Schalkhaarders op zijn hielen alleen op de keeper af. Met een mooie beweging speelde hij de keeper voorbij, maar kwam hierdoor te ver naast het doel terecht en schoot de bal naast.
Een minuut later veroverde Stijn de bal. Hij passte op Cas, maar die schoot opnieuw de bal net naast.
Vervolgens is het Stijn zelf die enkele meters naast het doel de bal voor zijn voeten krijgt. Hij bedenkt zich geen moment en schiet de 4-3 tegen de touwen.
In de zevenentwintigste minuut is het Epe die via Julia in balbezit komt. Julia speelt Cas aan die een paar man voorbij speelt en aan een snelle dribbel richting het doel begint. Dit keer kiest hij ervoor om te schieten. Een goede keus, want hiermee zet hij de gelijkmaker op het scorebord; 4-4.

Even lijkt het erop dat de Epenaren door gaan drukken. Wesley krijgt met een open veld voor zich de bal in zijn voeten gespeeld. De snelle verdedigers van Schalkhaar weten hem echter te achterhalen. In plaats van door te drukken, valt een minuut later aan de andere kant van het veld het doelpunt. Hiermee bepaalt Schalkhaar de score op 5-4.
Met nog een kleine 10 minuten op de klok volgt er een tumultueus slot van de wedstrijd, waarbij zowel Epe als Schalkhaar nog kansen krijgen.
In de tweeëndertigste minuut weet Gijs knap redding te brengen. Drie minuten later is het Cas die op avontuur gaat, maar een rondzwaaiende arm van een verdediger van Schalkhaar slaat hem op zijn wang. Na een blessurebehandeling op het veld wordt Cas gewisseld. Later kan hij weer mee voetballen.
In de drieëndertigste minuut is het opnieuw Gijs die redding brengt en daarmee de hoop op minimaal een punt voor de Epenaren levend houdt.
Twee minuten later is het Alex die met een ultieme poging om een doelpunt te voorkomen door een speler van Schalkhaar op zijn neus wordt geraakt. Na een blessure behandeling wordt Alex gewisseld.
Met nog enkele minuten te gaan probeert  Epe nog een keer te scoren. Bij een poging om de bal te veroveren wordt Daan onderuit getrokken. Na enig aarzelen fluit de scheidsrechter, echter niet voor een overtreding, maar voor het einde van de wedstrijd.

Hiermee komt een einde aan een zeer boeiende en spannende wedstrijd, waarbij de Epenaren helaas de punten in Schalkhaar moeten laten. Door dit eerste puntenverlies is SV Epe geen koploper meer, maar wie weet…. volgende week?!