11 oktober 2014 9:00

Onbekend

3 punten blijven in Epe, F3 op koers!

Vandaag stond Epse F1 op het programma. De tweede thuiswedstrijd van het seizoen. In overleg met Epse werd er 8 tegen 8 gespeeld. Daan voerde het team aan en Ruben stond in het doel. Jesse begon als reserve.

Direct na de aftrap trok SV Epe ten aanval en het werd al snel duidelijk dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden. In de eerste minuut was het Julia die met een hard schot de 1-0 op het scorebord zette. Daarop volgenden enkele schoten van Daan en Cas, maar die werden door de keeper van Epse onschadelijk gemaakt. Tot de vijfde minuut werd er niet meer gescoord, toen was het Cas die voor 2-0 zorgde. In de zesde minuut veroverde Daan de bal. Daan zag dat Stijn vrij liep en op het goede moment speelde hij de bal naar Stijn, die met een bekeken bal Cas aan het werk zette. Na een mooie actie zorgde Cas vervolgens voor de 3-0. In de zevende minuut was er weer een mooie aanval, met Julia als eindstation. Het schot van Julia werd echter door de keeper gestopt. Twee minuten later was het opnieuw Julia die aan de aandacht van de Epsenaren ontsnapte en de 4-0 binnenschoot.

Heel af en toe probeerde Epse een aanval op te zetten, maar op het middenveld was het veelal Daan die de bal veroverde en anders was er altijd nog Alex, die achterin het slot op de deur was.

In de twaalfde minuut was het Jesse die zoveel druk op een speler van Epse zette, dat deze alleen maar terug kon naar zijn eigen doel. De druk van Jesse werd echter zo groot dat de Epsenaar de bal te ver voor zich uit speelde en Jesse de bal kon veroveren. Hij passte vervolgens op Cas, die wel raad wist met deze kans; 5-0. In de veertiende minuut één van de mooiste doelpunten van de wedstrijd. Stijn zette na een goede actie voor, precies op maat voor Cas. Met de rug naar het doel schoot Cas de bal met de binnenkant van zijn voet achter zijn standbeen langs binnen en zorgde zo voor 6-0.

Gedurende het eerste kwartier had Ruben, als keeper, geen bal aangeraakt en hier kwam de laatste vijf minuten van de eerste helft ook geen verandering in. Een paar maal probeerde Epse nog een aanval op te zetten, maar dit werd dan tijdig voorkomen door vroeg storend werk van Wesley, Jesse, Daan en Alex.  Dit storende werk zorgde ervoor dat Epe in balbezit kwam en de aanvallers van Epe weer aan het werk werden gezet. Zo ook in de zestiende minuut. Op het middenveld werd de bal veroverd waardoor Julia in balbezit kwam. Met een bekeken schot bracht zij de stand op 7-0. Twee minuten later was het opnieuw Julia die in balbezit kwam en een voorzet gaf naar Stijn. Stijn maakte vervolgens met de buitenkant van de voet een fantastisch doelpunt en bepaalde hiermee de ruststand op 8-0.

Ruben die nog geen bal had aangeraakt ging voetballen en Jesse werd de nieuwe keeper. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Epe bleef aanvallen en Epse verdedigde uit alle macht. De eerste vijf minuten van de tweede helft deed Epse dit zo goed, dat het de Epenaren niet lukte om te scoren. Tot de zesentwintigste minuut, toen lukte Gijs wat hem in de eerste helft niet lukte. Hij scoorde en zorgde voor de 9-0. Dit tot tevredenheid van opa en oma die speciaal uit Rotterdam waren gekomen.

De Epenaren gingen vervolgens massaal in de aanval, inclusief Jesse. Dit resulteerde in meerdere kansen, ook voor de verdedigers. Het lukte Wesley, Alex en Daan echter niet om te scoren. In de negenentwintigste minuut was het opnieuw druk voor het doel van Epse. Na wat heen en weer ‘gepingpong’, kwam de bal bij Cas terecht. Cas die met de rug naar het doel stond, bedacht zich geen moment en met een hakbal schoot hij de bal in het doel; 10-0. Gijs die na zijn eerste doelpunt de smaak te pakken had, wilde zijn opa en oma nog meer van zijn voetbalkwaliteiten laten genieten. In de tweeëndertigste minuut scoorde hij voor de tweede keer en daarmee voor 11-0. Nog geen minuut later was het Cas die de bal veroverde en met een mooie actie twee man achter zich liet. Zijn voorzet kwam bij Gijs terecht, die opnieuw scoorde, 12-0.

Met nog vijf minuten te gaan vonden de Epenaren het nog niet genoeg. Daan pakte de bal af van een Epsenaar en met een bekeken pass bezorgde hij de bal bij Cas. Met een droog schot zorgde Cas vervolgens voor de 13-0.  In de laatste minuut was het Julia die de bal via Stijn bij Cas bezorgde. Na een dribbel richting achterlijn gaf Cas een mooie voorzet die Gijs in staat stelde om zijn vierde doelpunt te maken. Hiermee werd de eindstand 14-0.

Zo sloten de Epenaren ook de vijfde wedstrijd winnend af en bereikten zij de grens van 50 doelpunten.