Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe 1 overloopt Markelo 1 na de rust

Epe 1 overloopt Markelo 1 na de rust

Markelo 1 (zon)

2 - 6

Epe 1

... (schot)
19'
... (kopbal)
35'
43'
Assist: Bart Brummel
53'
56'
Gerrit Calkhoven (intikker)
59'
70'

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

Datum

12 oktober 2014 14:00

Scheidsrechter

Hogeweide, E.

Accommodatie

Sportpark Endemansdijk
Endemansdijk 4 A
7475 NX
MARKELO
tel. 0547-362593

Epe heeft een prachtig resultaat behaald door in Markelo met maar liefst 2-6 te winnen. Een onverwacht ruime overwinning die tot stand kwam na de rust, want de ruststand van 2-1 in het voordeel van Markelo, niet verdiend qua spel maar wel qua effectiviteit.

Epe vergat te scoren, paal,  pech en de doelman stonden doelpunten van Epe in de weg en Markelo profiteerde optimaal.

In de 19e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong doordat een zondagschot van grote afstand zomaar in de linkerbovenhoek van het Eper doel viel.

Het was onverdiend. Het eerste kwartier was Epe heer en meester.  Veel druk op de bal, fel en leuk aanvallend spel. Epe was heel dichtbij de voorsprong maar het lukte niet.

Na de 1-0 achterstand probeerde Epe de gelijkmaker te forceren , maar verdedigend lieten de Epenaren steken varen, hetgeen resulteerde in nog een grote kans voor Markelo de linkeraanvaller ging alleen op Rudi Kamphuis af maar Rudi stond zijn mannetje.

Epe probeerde aanvallend van alles maar de bal wilde niet in het Markelo doel. In de 35e minuut maakte Epe een onnodige overtreding aan de zijkant van het veld. Markelo bracht de bal scherp voor het doel en kwam zelfs op een 2-0 voorsprong, doordat de bal bij de eerste paal werd ingekopt.

Een 2-0 achterstand voor Epe, maar de Epenaren bleven Markelo onder druk zetten en  in de 43e minuut kwam de aansluitingstreffer. Bart Brummel gaf een mooie voorzet en  de bal werd knap door Stefan Lokhorst ingekopt. (1-2) Op slag van rust kwam Epe al bijna op gelijke hoogte, maar de inzet van Koen Logen belandde net naast de paal. De ruststand bleef derhalve 2-1 voor Markelo.

In de rust wisselde trainer Hans uit den Bogaard de licht geblesseerde Dennis Wiltink voor Ivar Oldenburger.

Epe zette direct Markelo weer onder druk, fel op de bal en de ploeg jaagde de Markelose tegenstander af. In de 53e minuut een hoekschop die mooi voor het doel werd gebracht door Marc van Petersen en in het drukke doelgebied kopt Stefan Lokhorst de gelijkmaker binnen (2-2).

Markelo probeerde direct na het doelpunt Rudi Kamphuis te verrassen maar Rudi stond zijn mannetje.

In de 56e minuut kwam Epe op voorsprong, hier ging een één twee vooraf tussen Ivar Oldenburger  en Stefan Lokhorst, waarna Ivar goed inschoot, de doelman redde maar Gerrit Calkhoven profiteerde waardoor Epe op een 2-3 voorsprong kwam.

In de 59e minuut kwam Epe zelfs op een 2-4 voorsprong, Sven Hoogenboezem werd binnen de zestien onreglementair ten val gebracht en de beste man van het veld , Mark van Petersen schoot de toegekende strafschop onberispelijk in (2-4).

En deed Markelo dan helemaal niets, niets is minder waar, de thuisploeg probeerde door één op éen te spelen en aanvallers in te brengen te scoren en zo de stand dragelijker te maken, maar de uitstekend keepende Rudi Kamphuis, hield zijn doel schoon.

Het werd een heel open wedstrijd waarbij Epe optimaal profiteerde.  In de 70e minuut ontweek Stefan Lokhorst de buitenspelval en ondanks een vlagsignaal van de Markelo grensrechter zag goed opgestelde scheidsrechter Hogeweide uit Silvolde dat het geen buitenspel was en Stefan speelde hierna zowel een verdediger als ook de doelman uit en scoorde zijn 3e doelpunt in deze wedstrijd, waardoor Epe op een 2-5 voorsprong kwam.

Het spel golfde op en neer In de 80e minuut weer een doorbraak via Stefan Lokhorst, die de bal op eigen helft ontving en in een rush alleen op het doel afging, de bal werd via de doelman echter net naast het doel geplaatst.

De heel goed  spelende Gerrit Calkhoven werd de laatste tien minuten nog gewisseld voor Lars Timmer.

Het werd nog wel 2-6, want in de 85e minuut scoorde Sven Hoogenboezem na een combinatie met Stefan Lokhorst.

De uitstekend leidende scheidsrechter van de week, de heer Hogeweide floot exact na 90 minuten af. Een mooie teamprestatie van de Epenaren. Na een 2-0 achterstand met 2-6 winnen is knap en een felicitatie  waard.  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!