4 oktober 2014 15:00

Stegeman, G.

BWO A1 – S.v Epe A1

Dit weekend stond de wedstrijd tegen BWO uit Hengelo op planning.

Van te voren  was het al bekend dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Alleen al om het feit dat BWO uit, altijd lastig is en ook omdat het een week was die qua voorbereiding anders verliep dan normaal. Dat kwam omdat Remon van Schoonhoven, de trainer van de A1 vader was geworden. Daardoor werden de trainingen verzorgd door Edwin van Schoonhoven, de leider van de A1.

Toch begon de A1 sterk aan de wedstrijd, al meteen in de eerste minuten creëerde ze een grote kans, door een goeie actie van Dennis Calkhoven aan de linkerkant die de bal perfect laag voor gaf naar Jasper. Maar Jasper was nog niet scherp genoeg en wist de bal voor open goal nog over te schieten.

Vijf minuten later was het dan toch raak, Na goed voorbereidend werk van Anton die het overzicht behield en een goeie steekbal afleverde aan Dennis Calkhoven, laatst genoemde bleef erg rustig en schoof de bal langs de keeper heen.

Na de 1-0 ging het moeizamer bij de A1, het positiespel werd niet meer gespeeld en ze gingen mee in het kick en rush voetbal van BWO. Wat uiteindelijk resulteerde in de 1-1. Na een tekorte terug speelbal van Nick Frelink kon de spits van BWO er tussen komen en kwam oog in oog te staan met Vicent. Maar Vincent kon er niks meer aan veranderen dat de spits van BWO er 1-1 van maakte.

RUST

Na de rust kwam de A1 scherp de kleedkamer uit door duidelijke woorden van de staf. Het maakte niet uit hoe de punten binnen gehaald werden, als ze maar met drie punten terug naar Epe zouden gaan.

Na de rust begon de A1 dan ook heel fanatiek aan de tweede helft. Wat resulteerde in een paar kleine kansen. Na 10 minuten toen de A1 een corner van de linkerkant kreeg. Die Luke strak voor gaf en waar een doelpoging vanuit ontstond, alleen de bal werd van de lijn gehaald met de hand door een speler van BWO. Gelukkig had de scheids het gezien en kreeg de A1 een penalty en moest die speler er af met rood. Voor penalty’s heeft de A1 een echte specialist. Namelijk Dennis Calkhoven, Dennis ging dan ook heel rustig achter de bal staan en schoot hem heel simpel door het midden binnen. Sv Epe leidt met een 2-1 voorsprong met nog een dik halfuur op de klok. Maar lang kon de A1 niet genieten van de voorsprong, want in een aanval van BWO kwam de bal terecht bij de linksbuiten van BWO, die een perfecte voorzet afleverde bij de spits en die kopte knap de 2-2 binnen. Dus de Epenaren hadden nu nog 25 minuten om er alsnog voor te zorgen dat de drie punten mee naar Epe zouden gaan. Doordat de A1 één man meer had, kon er meer gevoetbald worden. Wat resulteerde in een aantal kleine kansen,  maar weer kwam daar geen doelpunt uit. Totdat Epe weer een corner kreeg van de linkerkant. De bal werd weer strak voorgebracht, waar de bal in de kluts bleef liggen en waarneer een middenvelder van BWO de bal ongelukkig in eigendoel schoot. De A1 leidt dus met een 3-2 voorsprong met nog 20 minuten te spelen. De Epenaren creëren nog enkele grote kansen maar die werden verzuimt om af te maken.  Maar het belangrijkste was dat de A1 drie punten overhield aan deze wedstrijd. Want de A1 staat nu op een gedeelde 4de plek samen met Vogido. En laat het nou net zo zijn dat Vogido volgende week op bezoek komt op de Wachtelenberg.

Dat beloofd dus een spannende pot te worden.

Overzicht:

5 min: 0-1 Dennis Calkhoven(Anton Brummel)

22 min: 1-1

56 min: 1-2 Dennis Calkhoven(Penalty)

59 min: 2-2

71 min: 2-3 Eigen doelpunt