Deventer F2 – SV Epe F3 2 -14
4 oktober 2014

Vandaag stond de wedstrijd tegen Deventer F2 op het programma.
Alex stond in het doel en Ruben mocht de aanvoerdersband dragen. Gijs en Wesley begonnen als reserve.

Epe zocht na de aftrap direct de aanval. Dit resulteerde in een hoekschop die door Julia goed werd genomen. Daan schoot de bal echter net naast.
Vervolgens waren het de Deventenaren die ten aanval trokken, maar ook zonder resultaat.
In de derde minuut brak Epe de score open. Cas brak uit en in een kluts van drie Deventenaren scoorde hij de 0-1. Een minuut later gaf Stijn een prima voorzet op Cas die de 0-2 aantekende. Nog geen minuut later was het Julia die een mooie voorzet gaf, die opnieuw door Cas werd binnen geschoten; 0-3.
Daarna leek Deventer iets terug te gaan doen. In de zevende minuut braken twee man uit en gingen op Alex af, maar die bracht knap redding.
Met een mooie uittrap bezorgde Alex vervolgens de bal bij Stijn, die na een korte dribbel Julia aan het werk zette. Julia passte de bal naar Cas, die na een mooie actie voor de 0-4 zorgde.
Vanaf de aftrap zocht Deventer de aanval, maar Ruben voerde zijn verdedigende taak goed uit. Volgens de scheidsrechter deed hij dit onreglementair en werd hij terug gefloten. De vrije trap bleef zonder gevolgen.
In de twaalfde minuut ging Gijs op avontuur. Ook hij werd volgens de scheids op onjuiste wijze gestopt. De vrije trap werd door Gijs net over het doel geschoten.
Deventer kon niet lang van het daarop volgende balbezit genieten. Wesley en Jesse zorgden er voor dat de Epenaren weer in balbezit kwamen en zorgden dat Stijn de bal kreeg. Stijn schoot de bal na een goede actie op doel en tekende daarmee voor de 0-5.
Na een knappe redding van Alex, kwam de bal in de zeventiende minuut via Ruben opnieuw bij Stijn terecht. Hij passte de bal naar Julia, die met een goed schot voor de 0-6 zorgde.
Een minuut later was het dan toch Deventer die de nul van het scorebord haalde. Wesley, Jesse en Ruben waren niet in staat om de Deventer aanvallers af te stoppen. Op het uitstekende schot op doel was Alex kansloos; 1-6.
In de negentiende minuut mocht Julia een hoekschop nemen. De bal kwam bij Jesse terecht. Hij bedacht zich geen moment en schoot hard op doel. De keeper van Deventer verwerkte de bal tot een nieuwe hoekschop.
Op luttele seconden voor de rust nam Julia deze hoekschop. Het daaropvolgende schot van Stijn werd door de keeper knap gered, maar in de rebound schoot Stijn de bal alsnog in het doel; 1-7.

Na rust werd de lijn van de eerste helft door gezet. In de eenentwintigste minuut trok Cas ten aanval. Zijn voorzet werd door Julia binnen geschoten en daarmee zorgde zij voor de 1-8. Een minuut later was het Cas zelf die na een mooie actie voor de 1-9 zorgde. De Epenaren bleven in de aanval. Een aantal mooie aanvallen, met voorzetten van de zijkant, werden net naast geschoten of door de keeper tegen gehouden. Aan de andere kant brak Deventer af en toe gevaarlijk uit, maar door Ruben in plaats van Daan als laatste man te laten voetballen, kwamen de Deventenaren niet bij het doel. Lukte dit wel, dan bracht Alex, meestal door goed mee te voetballen, redding.

In de zesentwintigste minuut ging Gijs op avontuur. Na een paar Deventenaren zijn hielen te hebben laten zien, schoot hij de 1-10 tegen de touwen.
Epe bleef veelvuldig de aanval zoeken. Doordat Ruben laatste man stond, kon Daan mee naar voren. In de negenentwintigste minuut gaf Daan een mooie voorzet, maar deze kon door de keeper worden gepakt. Een minuut later bezorgde Wesley de bal bij Stijn. In twee pogingen zorgde Stijn voor 1-11.
Gijs had na zijn doelpunt de smaak te pakken. In de tweeëndertigste minuut ging hij na een pass van Julia met de bal aan de wandel en besloot op doel te schieten. Zijn schot kwam via de paal bij Cas terecht die voor de 1-12 zorgde.

Daarna leken de Epenaren het wel goed te vinden en kreeg Deventer een aantal mogelijkheden. Wesley, Jesse en Alex wisten in eerste instantie nog een doelpunt te voorkomen. In de vijfendertigste minuut scoorde Deventer dan toch de 2-12. In een ultieme poging om de bal tegen te houden, maakte Alex een sliding. Hij belande daarbij met zijn rechterknie tegen de doelpaal, met een snee in zijn knie tot gevolg. Alex kon niet verder en na enig oponthoud nam Gijs de plek onder de lat van Alex over.
Dit voorval leek de Epenaren weer wakker te schudden. In de zesendertigste minuut was het Cas die tussen twee tegenstanders door glipte en de 2-13 op het scorebord zette. Hiermee was het nog niet gedaan. Vanaf de aftrap veroverde Cas de bal en na een prima actie schoot hij de veertiende goal voor de Epenaren binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-14.
Kort daarop floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en werd ook de vierde wedstrijd door de Epenaren winnend afgesloten.