40'
Assist: Stijn Blok

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 36

27 september 2014 8:30

Vandaag stond Rohda Raalte F8 op het programma. In de vroege ochtendmist met het pontje over de IJssel. De wedstrijd werd gestart met Stijn in het doel en Alex was aanvoerder. Cas en Jesse waren reserve.

Het werd al snel duidelijk dat Rohda een erg goede keeper had. Elke bal op doel werd tegen gehouden. Daan die in de spits begon schoot in de tweede minuut prima op doel. Het schot werd echter door een verdediger van Rohda geblokt.
In de zevende minuut mocht Rohda een hoekschop nemen. Deze werd door Alex naar Cas geschoten, die aan een lange dribbel begon tot bij het doel van Rohda. De keeper was hem echter te slim af en ‘plukte’ de bal voor hem weg.
In de elfde minuut kwam een voorzet bij Julia terecht die de bal net naast schoot. In de vijftiende minuut had Julia het vizier wel goed staan en scoorde zij de verlossende 1-0.

Rohda bleef onverminderd sterk en kwam gevaarlijk dicht bij het doel. Door goed verdedigend werk van Alex en Ruben kon een doelpunt worden voorkomen. In de zeventiende minuut leek Rohda dan toch de gelijkmaker te maken. Een uitbraak zorgde ervoor dat een speler van Rohda alleen voor Stijn kwam te staan. Stijn liep op het goede moment uit en voorkwam daarmee de (op dat moment) terechte gelijkmaker. Twee minuten later was het opnieuw Rohda dat gevaarlijk werd. Door tweemaal subliem ingrijpen van Stijn, werd het echter niet meer dan een hoekschop. Hierop volgde een uitbraak van de Epenaren, maar de eveneens sterk optredende keeper van Rohda bracht opnieuw redding.
Vlak voor rust was er dan toch succes voor Epe. Gijs pakte op het middenveld de bal af van een Rohdaspeler. Na een knappe actie schoot hij op doel. De bal werd door Cas met de punt van de schoen van richting veranderd, waarna de bal achter de keeper in het doel verdween; 2-0.

Na rust ging Daan keepen en Stijn voetballen. Rohda bleef onverminderd gevaarlijk. Op het middenveld moesten Wesley en Jesse dan ook vol aan de bak om de bal te veroveren of het spel van Rohda te ontregelen. Als hen dit niet lukte waren er altijd Gijs en Ruben nog die verdedigend hun taak prima uitvoerden en veel aanvallen onschadelijk maakten. Werden zij een keer voorbij gespeeld, dan was er Alex nog die voor opruiming zorgde. Daan was het slot op de deur. Voorin zorgden Julia, Stijn en/of Cas ondertussen voor gevaar. Zo golfde het spel op en neer en was het een boeiende en zeer spannende wedstrijd.

In de vierentwintigste minuut trok Epe opnieuw ten aanval. Een mooie voorzet van Julia kwam bij Stijn terecht die de 3-0 binnenschoot.
Dit bracht iets meer rust, met name bij de meegereisde supporters!
De wedstrijd was zeer zeker nog niet beslist. In de achtentwintigste minuut trok Rohda weer ten aanval, maar bracht Daan met de voet redding.
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd dan toch het verschil gemaakt. In de tweeëndertigste minuut kwam een bal van Julia bij Cas terecht die voor 4-0 zorgde. Bij de daarop volgende aftrap kwam Stijn in botsing met een tegenstander en moest even worden vervangen. Hij kon later weer verder spelen.
Een minuut later was het opnieuw Julia die de bal bij Cas bezorgde. Via de keeper scoorde Cas 5-0.
Twee minuten voor tijd brak Rohda nog eenmaal uit, maar het schot ging voorlangs.
Epe zorgde voor het slot akkoord en via twee doelpunten van Cas werd het uiteindelijk 7-0.

Een zwaarbevochten maar mooie overwinning, die de Epenaren de koppositie opleverde!