40'
Assist: Julia Struik

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 36

20 september 2014 9:00

Na de mooie overwinning in de uitwedstrijd van vorige week stond deze week de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Helios F3, die vorige week ook een uitstekend resultaat had neer gezet. In overleg met Helios werd besloten om 7 tegen 7 te voetballen, zodat Epe 2 wisselspelers had.
Epe begon de wedstrijd met Jesse in het doel en Stijn en Ruben als reserve. Gijs was aanvoerder.

Helios had een aantal grote jongens in het veld staan, maar in tegenstelling tot vorige week leken de Epenaren daar niet van onder de indruk. Vanaf de aftrap werd meteen de aanval gezocht. Cas speelde een paar man voorbij en gaf een mooie voorzet op Daan die de bal net naast schoot.
Vervolgens ging Helios in de aanval en wisten Alex, Gijs en Wesley de bal tot hoekschop te verwerken. De door Helios genomen hoekschop kwam bij Daan terecht die na een dribbel een lange bal op Cas gaf. Cas schoot de bal na een rush mooi binnen; 1-0 voor Epe.

Na de aftrap ging Epe meteen weer ten aanval en een voorzet van Cas kon door Wesley net niet binnen worden gewerkt. Nog geen minuut later werd de bal door Stijn opgepikt. Na een korte dribbel besloot Stijn op doel te schieten en zorgde daarmee voor de 2-0.

Het spel golfde op en neer met kansen aan beide kanten tot aan de 13de minuut. Ruben veroverde de bal en schoot deze over grote afstand naar Cas. De verdedigers van Helios konden Cas niet bijhouden die beheerst afwerkte en voor 3-0 zorgde.

Na meerdere kansen zonder doelpunt, waren de aanvallers van Helios Ruben, Wesley en Alex in de 15de minuut toch te slim af. Ook Jesse kon geen redding meer brengen: 3-1.

Dit kon Epe niet op zich laten zitten. Stijn schoot bijna vanaf de middenlijn op het doel; 4-1.
Het spel bleef op en neer golfen. Op een schot van Helios had Jesse een goed antwoord en werd de bal verder onschadelijk gemaakt door Daan. Hierop brak Epe uit. Julia schoot de bal na een mooie actie naar Stijn, die de bal net naast schoot. Daarna nam Julia zelf het initiatief. Zij speelde 2 man uit en schoot knap de 5-1 binnen.

Het begin van de tweede helft was Helios sterker. Na een minuut scoorden zij dan ook de 5-2 en werd het heel spannend. Epe had moeite om onder de druk van Helios uit te komen. Maar door sterk verdedigend werk van Gijs, Alex en Ruben bleef Epe op de been. Ook Jesse bracht een aantal maal knap redding en Wesley stond ook zijn mannetje. Epe brak een paar maal gevaarlijk uit, maar de bal eindigde op de paal of net naast.
In de 30ste minuut wist Helios dan toch opnieuw te scoren; 5-3 en werd het nog spannender.

Epe brak echter niet. In de 33ste minuut kwam een bal van Julia bij Stijn terecht die vanaf de rechterkant een mooie voorzet gaf, die door Cas werd afgerond; 6-3. Een paar minuten later waren de rollen omgedraaid, maar schoot Stijn net naast.
Helios deed nog steeds goed mee en 4 minuten voor tijd wisten zij de marge terug te brengen tot 2 doelpunten en scoorden zij de 6-4.
Opnieuw toonde Epe veerkracht en 2 minuten voor tijd gaf Stijn opnieuw een mooie voorzet die door Cas werd binnen ‘gerommeld ‘. Het slotakkoord was voor Stijn zelf. In de allerlaatste minuut schoot hij de eindstand op het scorebord 8-4.