Schouw 54 54 -01
8232XK
LELYSTAD
tel. 0320-241138

Epe wint 2e helft en scoort 3 maal, na 4-0 achterstand tegen titelkandidaat UNICUM uit Lelystad.

Een sterke 2e helft van Epe waarin de voorsprong van 4-0 bijna teniet werd gedaan. Epe was heel dichtbij de, gezien de 2e helft, verdiende gelijkmaker.

Het mocht niet zo zijn, de einduitslag werd diep in blessuretijd toch nog 5-3.

In de eerste helft had Epe geen schijn van kans tegen het goed combinerende UNICUM echter duurde het tot de 30e minuut dat de thuisploeg op een verdiende voorsprong kwam. Een afgeslagen voorzet werd van buiten de zestien ingeschoten, veranderde van richting en doelman Bas van Schoonhoven was kansloos. 1-0 door aanvoerder Dyllan Lanser, daarna gin het snel. Een pass op Youssof Tokhi, die kort draaide en hard inschoot 2-0.  En vlak voor de rust was het Derrin Wijdenbosch die vanaf zo’n 25 meter hard de bal in de bovenhoek schoot en de thuisploeg met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in liet gaan.

In de 2e helft kam de thuisploeg al heel snel op een 4-0 voorsprong door Youssof Tokhi, die van dichtbij de bal in het Epe doel schoot.

De thuisploeg leek op een ruime overwinning af te stevenen, kreeg meerdere kansen maar Bas van Schoonhoven hield zijn doel verder schoon.
Epe kwam na zo’n kwartier na de rust vaker in balbezit en werkte hard om de eer te redden. In de 62e minuut was het Luke Berkhoff die de 4-1 scoorde. Goed storende werk van de Epenaren en Stefan Lokhorst speelde naar de vrijstaande Luke die goed inschoot.

De thuisploeg werd na dit doelpunt nog meer onder druk gezet en Epe won steeds meer duels. Stefan Lokhorst werd in het strafschopgebied onderuit gelopen, maar geen strafschop. In de 70e minuut wel. De druk van Epe zorgde voor een handsbal binnen de zestien meter en Stefan Lokhorst schoot de strafschop onberispelijk in de hoek (4-2). De thuisploeg kwam niet meer aan voetballen toe en Epe zette alles op alles, dubieuze adviezen van de grensrechter ten spijt.
Epe kwam zelfs op 4-3, in de 82e minuutdoor een doelpunt van Luke Berkhoff.

De thuisploeg wankelde en Epe was heel dicht bij de gelijkmaker. De doelman Tyrno Harmsen wist de bal uit het doel te slaan. Epe zette alles op alles, ook nog in blessuretijd waarbij zelfs 20 spelers in het UNICUM strafschopgebied stonden bij een hoekschop van Epe, met kunst en vliegwerk hield de thuisploeg het doel schoon en profiteerde ver in blessuretijd met een counter en Ricardo Fransberg scoorde de 5-3.

De thuisploeg en het publiek schreeuwden het uit dat ze de wedstrijd uiteindelijk gewonnen hadden. Een compliment voor de Epenaren, helaas geen punten maar wel de morele winnaar.