8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Epe verliest, onnodig,  met 2-4 van Nunspeet

Na een dramatische 1e helft van Epe , waardoor de thuisploeg  na 45  minuten met een 0-2 achterstand  de rust in ging, kwam Epe sterk terug in de 2e helft. De aansluitingstreffer viel al snel , maar Nunspeet kwam via een afstandschot en diep in blessuretijd via een counter uiteindelijk tot een 2-4 winst.

Epe startte goed  en was dichtbij een doelpunt in de 2e minuut. Koen Logen werd de diepte ingestuurd door Max Tuinman en Koen werd onderuitgelopen hetgeen wellicht een duidellijke strafschop was, maar de vrijkomende bal werd daarna ingeschoten door Stefan Loklhortst en gestuit door de Nunspeet doelman.  Schidsrechter van Beek besliste helaas geen strafschop.
Epe speelde  heel slordig, met name verdedigend en in de opbouw en Nunspeet profiteerde in de 16e minuut. Slecht uitverdedigen leidde tot balverlies en Dean van Ooijen kon zomaar door de Epe defensie lopen en verrraste Epe doelman Bas van Schoonhoven in de korte hoek.0-1.
Epe probeerde weer in de wedstrijd te komen, was weer dichtbij een strafschop toen Stefan Lokhorst in de 24e minuut binnen de zestien bij een kans onderuit getrokken werd.Weer geen strafschop. In de 30e minuut schoot Max Tuinman van afstand hard , maar iets te hoog over het Nunspeet doel.
In de 34e minuut maakte Epe verdediger René Suurland een harde overtreding net buiten de 16 meter. Een gele kaart tot gevolg en een vrije trap die hard in de Epe muur werd geschoten, de terugkomende bal kwam voor de voeten van de inkomende  Herman Dam, die verwoestend , met een hard en laag schot de 0-2 scoorde. Dit werd tevens de ruststand.

Direct na de rust,  een als voorzet bedoeld schot van de ingevallen Dewi Gerritsen belandde bijna in het Nunspeet doel, maar even later kwam
de aansluitingstreffer.  Koen Logen kopte in de 51e minuut de voorzet van Nick Krijgsman in het Nuspeet doel en scoorde.zijn 100e doelpunt voor de Hoofdmacht van Epe.
Epe zette Nunspeet onder druk. Een mooie aanval had beter lot verdiend, Justin van Gelder zijn inzet werd ter nauwernood gered door de Nunspeet doelman. Even later weer een goede aanva , Maurits de Jong zette voor en Justin van Gelder kopte tegen de paal.
Epe  verdiende de gelijkmaker maar had geen geluk, Nunspeet wel. Een sporadische aanval en een hard schot van afstand verraste Epe doelman Bas van Schoonhoven , waardoor Nunspeet onverdiend uitliep naar een 1-3 voorsprong. Doelpuntenmaker was Marnix Tissingh, die zag dat de Epe doelman te ver voor zijn doel stond.

Epe zette Nunspeet onder druk,  een voorzet van Maurits de Jong op Koen Logen werd ingekopt maar ging net naast, maar door de aanvallen van Epe kwam er ook ruimte voor Nunspeet. Een uitval waardoor Nunspeter Asse Vischer alleen voor Epe doelman Bas van Schoonhoven kwam werd bekwaam gered door Bas.
Ook Epe kwam weer bijna tot scoren maar het schot van Justin van Gelder ging net naast. Epe probeerde van alles om de aansluitingstreffer te maken en dat lukte toen Sven van Egteren, van grote afstand, met een hard geplaatst schot de Nunspeet doelman verraste in de  87e minuut, waardoor de stand 2-3 werd. Epe zette hierna alles op alles , een hard afstandschot van Lars Krijgsman  werd gepareerd door de doelman en de gelijkmaker kwam niet, in tegendeel , diep in  blessuretijd, in de 94e minuut scoorde Bram van de Worp de 2-4.
Een zuur en onnodig verlies voor de met name in de 2e helft goed voetballende Epe ploeg.