Bergweg 3
8271CC
IJSSELMUIDEN
tel. 038-3327076

Na de 2 mooie overwinning tegen DOS Kampen en Horst had de ploeg van SV Epe bij winst om een mooie mogelijkheid gehad om aan te sluiten bij de middenmoot van de 2e klasse H.

In het begin van de wedstrijd was SV Epe duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg van IJVVV kwam bijna niet aan de bal en Epe creëerde enige goed kansen op een voorsprong. Kansen en mogelijkheden om te scoren, afstand schoten van Stan Bos, Nick Krijgsman (2x) en vanuit een hoekschop schoot Stefan Lokhorst de bal naast het IJVV  doel. De meeste aanvallen via de buitenspelers, Lars Krijgsman, Sven van Egteren en de opkomende Maurits de Jong.

In de 12e minuut de eerste kans voor IJVV, waarbij de snelle IJVV spits Jarein Schepers gevaarlijk werd maar Epe doelman Bas van Schoonhoven redde bekwaam.

IJVV gokte op snelle counters via de buiten kanten en dieptepasses op de spits. In de 22e minuut kwam de thuisploeg, tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Een dieptepass op sits Jarein Schepers, die de bal vanaf de achterlijn hard voorgaf en middenvelder Kelvin Groothand schoot de bal in het Epe doel.

IJVV bleef gevaarlijk met counters. Epe zette aan en probeerde via Lars Krijgsman, die Stefan Lokhorst bediende de gelijkmaker te scoren. De Epe verdediging had het heel moeilijk tegen de snelle aanvallers van IJVV. Er kwamen via counters meer kansen voor de thuisploeg en vlak voor de rust kon Jarein Schepers de 2-0 aantekenen

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Epe veel balbezit en bij balverlies snelle counters van de thuisploeg. In de 55e minuut werd de Epe verdediging er compleet uitgelopen en scoorde Jarein Schepers zijn 2e doelpunt. Epe was hiervan nog niet bekomen, toen Job van den Berg, in de 57e minuut van afstand de bal in de bovenhoek knalde en zo de thuisploeg op een comfortabele 4-0 voorsprong bracht.

Epe kwam snel terug in de wedstrijd toen Stefan Lokhorst, één minuut later, de 4-1 scoorde met een harde lagen schuiver in het IJVV  doel

Epe wisselde daarna in de 60e minuut. Jorn van Zuuk kwam erin voor Stefan Lokhorst en Twan Huiskamp verving zijn broer Jelle.

In de 63e minuut scoorde Jorn van Zuuk de 4-2 op aangeven van de goed spelende Dewi Gerritsen en even leek het erop dat Epe weer terug in de wedstrijd kwam, maar 1 minuut later werd het al 5-2 toen rechtsbuiten Job van den Berg de 5-2 scoorde.

Justin van Gelder werd opgelapt nadat een tegenstanderd op zijn hand terechtkwam, gelukkig kon Justin verder.

Lars Krijgsman werd nog gewisseld voor Luke Berkhoff Epe probeerde nog wel maar de kopbal van Justin van Gelder en een afstandsschot van Maurits de Jong troffen geen doel.

SV Epe werd afgetroefd, scoorde zelf niet en de meeste tegendoelpunten ontstonden na balverlies en snelle counters, waar de ploeg geen vat op kon krijgen.

Zaterdag 16 maart de thuiswedstrijd tegen koploper Hierden.  We hopen dat de ploeg zich kan revancheren en een goed resultaat neer kan zetten.