Veldweg 1 A
8181LP
HEERDE
tel. 0578-691298

De derby tussen Heerde en Epe werd in de 83e minuut beslist door de onbetwiste Man van de Wedstrijd, Dennis Calkhoven, die met een subliem hakje Daan Nijmeijer de kans gaf te scoren, waardoor de 4--3 eindstand op het scorebord kwam. De zege was verdiend, hoewel Epe, na een slechte eerste helft in de 2e helft meer balbezit had, maar heel weinig kansen creëerde.

De gehele wedstrijd boeide qua spanning en scoreverloop en het talrijke publiek (schatting 1000+) kreeg een mooie, voetballend niet hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld.

Het was Epe dat onverwacht binnen 5 minuten op voorsprong kwam. Een dieptepass bereikte Koen Logen, die het strafschopgebied in kwam en werd neergehaald. Strafschop en een gele kaart voor Elkjar Dijkgraaf, welke dubieus was, want doorgebroken speler is eigenlijk een rode kaart. Heerde kwam hier goed mee weg, hoewel Koen Logen dit buitenkansje benutte. 0-1.

De voorsprong van Epe duurde maar even, want Heerde scoorde al snel de 1-1 gelijkmaker. Dennis Calkhoven omspeelde vanaf links twee Epe spelers, gaf een pracht voorzet en ben bij de 2e paal kon Nick Weijenberg ongehinderd inkoppen.

Heerde had daarna het meeste balbezit, Epe probeerde via snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Heerde kwam in de 15e minuut op voorsprong en weer was het Nick Weijenberg die scoorde. Een cornerbal werd door de Epe defensie weggewerkt, de bal werd ingeschoten, kwam tegen de paal weer in het veld en Nick Weijenberg kon van dichtbij inschieten.

Het voetbal was niet best van beide zijden, Na een half uur zette Epe weer even aan. Eerst was het Tijn Nijhof, die opstoomde en gestuit werd. Even later balverlies op het middenveld na slecht uitverdedigen van de Heerde defensie en Sven van Egteren schoot vanaf 25 meter de bal in de voor Heerde linkerbovenhoek. Doelman Mosterd was kansloos (2-2), dit werd ook de ruststand.

Na de rust een beter voetballend Epe, dat Heerde meer onder druk zette, hoewel echt gevaarlijk werd het niet. Heerde bleef gevaarlijk via hoekschoppen. In de 65e minuut kwam Heerde op voorsprong toen de snelle Daan Nijmeijer de Epe verdediging eruit liep en de 3-2 scoorde.

Epe wisselde en kwam met 3 verse krachten. Spits Stefan Lokhorst kwam erin, tevens linksbuiten Luke Berkhoff en Jorn van Zuuk. Epe zette meer druk en werd gevaarlijker, maar moest opletten voor de snelle counters van Heerde.

In de 83e minuut kwam Epe gelukkig aan de gelijkmaker. Heerde doelman Vincent Mosterd kwam te laat uit het doel en miste de bal, waardoor de snelle Maurits de Jong kon profiteren en de gelijkmaker scoorde (3-3).

Heerde reageerde direct in de volgende aanval, welke via Dennis Calkhoven werd opgezet en waardoor Daan Nijmeijer, binnen één minuut Heerde weer op voorsprong bracht. Het hakje was subliem, het was wellicht buitenspel, maar de overigens goed leidende scheidsrechter Eddy de Gier besliste anders.

In blessuretijd probeerde Epe nogmaals de gelijkmaker te forceren, maar de blessuretijd, welke aan de korte kant was leverde geen doelpunt meer op, zodat Heerde terecht deze derby met 4-3 winnend afsloot.