Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

De derby tussen Epe en Heerde werd vanwege de gesteldheid van het hoofdveld gespeeld op het kunstgrasveld. Voor de ruim 500 toeschouwers was het met de weersomstandigheden, regen en wind, niet echt aangenaam, maar de spannende wedstrijd  vergoedde veel.
De wedstrijd stond onder leiding van de jonge talentvolle scheidsrechter Pepijn Blaak.

In het begin van de wedstrijd nam Heerde het initiatief en kwam al snel tot een grote kans toen Raoul Wijenberg van dichtbij hard over het Epe doel schoot. Na zo'n 10 minuten kwam Epe beter in haar spel, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg niet. Heerde wel want Dennis Calkhoven schoot en kopte op de lat en scoorde in de 32e minuut de 0-1.
Epe reageerde en Stefan Lokhorst via een counter kreeg een mogelijkheid. Ook Justin van Gelder schooit enige keren hard op het doel van Heerde. Het was doelman Vincent Mosterd die bij Justins eerste schot nog kon redden, maar het tweede schot  belande op de doelpaal. De ruststand was dan ook 0-1.

Na de rust, waarin Heerde spelmaker Dennis Calkhoven vanwege een blessure moest wisselen, nam Epe het initiatief en kwam tot meerdere mogelijkheden maar een doelpunt viel er niet. In de 60e minuut werd Epe spits  Stefan Lokhorst gewisseld voor Sven van Egteren. Epe zette door enige omwisselingen  nog meer druk op de Heerde verdediging en er kwamen kansen. In de 65e minuut een vrije trap van Maurits de Jong, de bal kwam voor de voeten van Gerrit Calkhoven die de 1-1 aantekende.

Heerde probeerde onder de druk uit te komen en bij een uitval via Nick en Raoul Wijenberg redde aanvoerder en doelman Bas van Schoonhoven uitstekend. Even later kwam Epe op de verdiende voorsprong toen Koen Logen een voorzet van Justin van Gelder inkopte.
Epe bleef druk zetten en het was Sven van Egteren, die een voorzet van Luke Berkhoff vanaf rechts,  in het Heerde doel wist te koppen (3-1)
In blessuretijd kon Koen Logen de eindstand, na een assist van Luke Berkhoff op 4-1 brengen.

Epe won deze sportieve derby verdiend van Heerde en behaalde haar eerste overwinning in deze competitie