Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

De thuiswedstrijd van Epe tegen Unicum uit Lelystad werd beslist na de reguliere tijd. In de 92e minuut werd een voorzet door een ongelukkige kopbal verlengd en plofte zomaar in de verre hoek van het Epe doel, waardoor de stand 1-2 werd. Uiteindelijk kon Unicum in de 95e minuut zelf de geflatteerde 1-3 scoren.

De wedstrijd van SV Epe 1 tegen de nummer 2 van de competitie in de 2e klasse H, Unicum 1 uit Lelystad onder leiding van de uitstekende arbiter Wessel ten Damme uit Winterswijk, was eenzijdig.
Epe liet de tegenstander de bal en verdedigde, maar probeerde via snelle uitvallen het UNICUM lastig te maken. Veel kansen werden er niet weggegeven. Pas in de 17e minuut moest Epe doelman Bas van Schoonhoven handelend optreden vanwege het schot van de gevaarlijkste aanvaller van Unicum, Ricardo Fransberg,

Epe had daarvoor al een kleine mogelijkheid gehad, in de 4e minuut, kon Justin van Gelder, de bal vanuit een hoekschop van dichtbij intikken, maar de bal ging naast.

Unicum forceerde enige hoekschoppen maar werd niet echt gevaarlijk. Epe wel via een snelle counter van Sven van Egteren in de 18e minuut en even later moest Sven gestopt worden d.m.v. een overtreding waarbij een gele kaart werd gegeven aan Dylan Lanser van Unicum.

Unicum creëerde weinig mogelijkheden en enige afstandsschoten gingen hoog over het Epe doel.

In de 37e minuut kregen Epe speler Stan Bos ook een gele kaart

Epe werd nog even gevaarlijk via de opkomende Maurits de Jong maar echt grote mogelijkheden kregen beide ploegen niet. Rust 0-0.

Na de rust een offensief van UNICUM en in de 51e minuut een hoekschop welke door Kenny Teijsse ongehinderd bij de 2e paal in het Epe doel gekopt werd, waardoor UNICUM op een 0-1 voorsprong kwam.

Epe  probeerde de aanval te zoeken en in de 58e minuut kon Maurits de Jong opstomen aan de rechterkant, gaf een prachtige voorzet op de inlopende Koen Logen, die met een schitterende volley in de linkerbovenhoek, de stand weer op gelijke hoogte bracht (1-1)

Het spelbeeld bleef hier na hetzelfde, hoewel na de wissel van Epe, waardoor Stefan Lokhorst in de spits kwam te spelen, Epe meer druk zette en mooie mogelijkheden kreeg. Het was in de 73e minuut dat Epe bijna op voorsprong kwam.

Stefan Lokhorst gaf de bal binnen het strafschopgebied aan Sven van Egteren, die kapte, draaide en hard inschoot, maar doelman Rodney Kemp van Unicum kon dit schot d.m.v. een knappe redding tegenhouden.

Even later weer een goede mogelijkheid, weer een mooie voorzet en de meegekomen Jelle Huiskamp miste de goed voorgegeven bal maar net.

Unicum probeerde uiteraard ook het winnende doelpunt te maken, maar had meer dreiging dan kansen.

De wedstrijd stevende af op een gelijkspel, echter het noodlot voor Epe sloeg toen in blessuretijd. Een voorzet in de 92e minuut plofte via de kruin van de overigens zeer goed spelende René Suurland, zomaar achter en over doelman Bas van Schoonhoven in de verre hoek in het doel.

Epe zette nog aan, Stefan Lokhorst kreeg nog een kop kans, maar kwam niet goed uit, waardoor de bal naast gekopt werd. Via een uitval kon Unicum in de 95e minuut ook nog de 1-3 scoren door Ricardo Fransberg.

Jammer voor Epe, de zeer hardwerkende ploeg had dit niet verdiend, maar zoals vaak als je onderaan in de competitie staat zit het niet mee en speel je bovenin dan valt het vaak goed.

Volgende week in elk geval een kans op herstel. De uitwedstrijd, derby, tegen vv Heerde.