Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Een gretig Epe versloeg verdiend met 2-1 ZZVV. Epe moest vanwege blessures van Sven van Egteren, Lars Krijgsman en langdurige afwezigheid van Gerrit Calkhoven de ploeg enigszins aanpassen.

Voorin speelden Luke Berkhoff op zijn geliefde linksbuiten positie, Stefan Lokhorst weer in de punt van de aanval en Justin van Gelder als rechtsbuiten.

Het middenveld werd bezet door Nick Krijgsman, Koen Logen en Stan Bos, terwijl in de verdediging Maurits de Jong, René Suurland, Dewi Gerritsen en Tijn Nijhof present waren, met als doelman, aanvoerder Bas van Schoonhoven.

Epe en ZZVV deden in de beginfase niet voor elkaar onder. Epe was iets gevaarlijker en in de 12e minuut onfortuinlijk, toen Tijn Nijhof vanuit een hoekschop met een kopbal op de kruising bijna Epe op voorsprong bracht. Even later een schot van Maurits de Jong welke net naast het ZZVV-doel ging. In de 22e minuut was Stefan Lokhorst dichtbij een treffer, na een mooie voorzet van Justin van Gelder.

Het openingsdoelpunt voor Epe hing in de lucht en kwam in de 26e minuut, toen Koen Logen de bal in het ZZVV-doel kon schieten vanuit een terugkomende bal, na een redding van de doelman. Een terechte 1-0 voorsprong.

ZZVV zat totaal niet meer in de wedstrijd en Epe kreeg meerdere kansen om de voorsprong te vergroten. In de 29e minuut kwam Justin van Gelder goed door en in de 33e minuut een hard schot van Justin welke werd gered, door de voortreffelijke doelman van ZZVV  Sjors van der Weide, de terugkomende bal kon ingekopt worden door Stefan Lokhorst, maar weer stond de doelman goed.

De 2-0 stond eraan te komen en het was Luke Berkhoff, die van dichtbij in kon schieten. Een pracht aanval opgezet door Stan Bos, via Justin van Gelder, de hard in geschoten bal kwam voor de voet van Luke die beheerst scoorde (2-0)

Epe bleef de aanval zoeken en ZZVV zette er weinig tegenover, een paar schoten van afstand die over het Epe doel gingen en een hoekschop, welke de Epe verdediging goed verwerkte.

Epe kreeg vlak voor de rust nog een paar mogelijkheden, maar wist helaas niet meer te scoren.

Na de rust kwam bij ZZVV  Paul Bos in de ploeg, wat direct gevaar opleverde. De ploeg uit Drenthe kwam sterk uit de kleedkamer en zette Epe onder druk. Echt heel gevaarlijk werd het niet, maar het aanvallende spel van Epe uit de eerste helft kwam er veel minder uit. Veel lange ballen via Justin van Gelder en vanuit de omschakeling kwamen er mogelijkheden, maar de Epe voorwaartsen gingen er slordig mee om.

In de 68e minuut moest Epe doelman Bas van Schoonhoven, tot driemaal toe van dichtbij de inzet van ZZVV tegenhouden en ging Epe door het oog van de naald.

De druk op het Epe doel werd vergroot door ZZVV, maar veel kansen gaf de Epe verdediging niet weg.

Epe wisselde en Jorn van Zuuk kwam erin voor Stefan Lokhorst. Epe leek de 2-0 voorsprong over de eindstreep te halen, maar op slag van de 90e minuut, werd de bal in het Epe doel gekopt. De ZZVV’ers hadden hun aansluitingstreffer.

Epe wisselde Maurits de Jong en Luke Berkhoff nog voor Twan Huiskamp en Max Tuinman. Er kwamen in de omschakeling nog kansen, maar werden niet benut. Na 4 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Patrick Baardman uit Arnhem voor het eind van de wedstrijd.

Een mooie overwinning, welke met name in de eerste helft, maar ook enige keren in de 2e helft, ruimer uit had moeten vallen. Maar het uiteindelijke resultaat, de 2-1 winst was zeker verdiend.