Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

SV Epe 1 deed goede zaken door de thuiswedstrijd tegen FC Horst 1 te winnen met een verdiende 2-1 score.

Voor aanvang van de wedstrijd werd ter nagedachtenis aan SV Epe lid van verdienste Mike Berkhoff een minuut stilte gehouden.

De thuisploeg werd in de beginfase direct onder druk gezet door de gasten uit Ermelo, maar in de allereerste uitval van Epe werd door een prachtige dieptepass van Justin van Gelder, Lars Krijgsman in positie gebracht om te scoren en dat deed Lars uitstekend, zodat Epe na 5 minuten reeds op een 1-0 voorsprong kwam.
Na deze voorsprong nam Epe het heft in handen en was de betere partij. De duels in de verdediging en op het middenveld werden gewonnen en Epe werd gaandeweg de eerste helft steeds sterker.
In de 15e minuut was er een prachtige aanval, via Lars Krijgsman en Stefan Lokhorst, die de bal voor het doel terugtrok op Justin van Gelder, die goed inschoot maar de uitstekende doelman van FC Horst, Tim Crama, redde maar net met de voet. Epe was duidelijk de betere ploeg, maar de aanvallen monden helaas niet uit in een doelpunt. en ook verdedigend stond de ploeg goed. Rust 1-0.

Direct na de rust kreeg Epe via Sven van Egteren en daarna nog door Lars Krijgsman mooie mogelijkheden om te scoren maar de verdediging van FC Horst en doelman Crama, hadden alle geluk dat de thuisploeg niet scoorde.
Het spelbeeld was in het begin van de 2e helft gelijk aan de eerste helft.
Gaandeweg de 2e helft kwam er meer initiatief van FC Horst, het werd een wedstrijd waarbij beide ploegen fysiek aan elkaar gewaagd waren.
De uitstekend leidende scheidsrechter Kaya liet veel toe en er ontstond een mooie strijd, waarbij toch Epe de betere kansen had, maar soms geen geluk had bij de doelpogingen.

In de 66e minuut moest de goed spelende Tijn Nijhof gewisseld worden voor René Suurland. Epe kreeg even later een prachtige kans. Sven van Egteren bediende Justin van Gelder, die goed inschoot , maar al weer werd de bal van de lijn gehaald.
Ook FC Horst kregen kansjes, maar werd niet echt gevaarlijk. Wel kon Justin van Gelder in de 75e minuut alleen op doelman Crama afgaan, maar weer redde de uitstekende doelman. In de 76e minuut werden de goed spelende Stan Bos en Stefan Lokhorst gewisseld voor Jorn van Zuuk en Luke Berkhoff.
Eén minuut later kwam FC Horst via een afstand schot opeens op een gelijke stand, Epe doelman en aanvoerder Bas van Schoonhoven werd verrast door de harde lage schuiver (1-1).

Vanaf de aftrap na deze onverdiende gelijkmaker, trok Epe weer in de aanval, de Horst verdediging kwam niet onder de druk uit en Sven van Egteren profiteerde door na een rush de 2-1 te scoren. Een zeer welkom, snel doelpunt welke Epe op een 2-1 voorsprong bracht.

Horst zette wel aan maar de Epe verdediging en goed storend werk op het middenveld gaf Horst weinig tot geen ruimte. Epe was in de 82e minuut nog dichtbij de 3-1, maar de inzet van dichtbij van Lars Krijgsman werd nog gepareerd door de voet van de doelman.

De scheidsrechter Kaya, die geen enkele kaart hoefde uit te delen in deze sportieve wedstrijd, telde er na de 90 minuten nog enige minuten blessuretijd bij, maar SV Epe hield stand en wist de wedstrijd dik verdiend met 2-1 winst af te sluiten. Een groot compliment voor de strijdende en bij vlagen goed voetballende thuisploeg. Een mooie tweede overwinning op rij tot gevolg

Leuk was het ook dat er op deze zaterdagmiddag veel publiek aanwezig was die heeft kunnen genieten, in en aardig voorjaarszonnetje, van een enerverende wedstrijd.

Volgende week moet Epe naar IJsselmuiden om aan te treden tegen IJVV en op zaterdag 16 maart staat de thuiswedstrijd tegen koploper Hierden op het programma.