Sportlaan 5 -7
8162BE
EPE
tel. 0578-612483

De thuiswedstrijd van SV Epe 1 tegen de koploper in de 2e Klasse vv Hierden 1, werd uiteindelijk 1-2 in het voordeel van vv Hierden.  Slordig uitverdedigen en balverlies leiden beide tegendoelpunten in.

In het begin van de wedstrijd had de koploper wellicht wel meer balbezit maar tot echt grote kansen kwam Hierden niet. Epe was in de 12e minuut dichtbij de voorsprong, toen Maurits de Jong , op aangeven van Justin van Gelder,  met een harde schuiver laag in de verre hoek, bijna de Hierden doelman verraste, maar deze kon nog net de baL tot corner tikken, hoewel de scheidsrechter dit niet constateerde.

In de 16e minuut een schot van Hierden hard over het Epe doel en even later gaf Epe nog een kans weg door zwak uit te verdedigen. Epe probeerde het spel van Hierden te ontregelen en in de 27e minuut leek Sven van Egteren met een uitval een mooie aanval op te zetten, Epe verloor de bal en vanuit dit balverlies kwam er een hoge voorzet bij de 2e paal bij het Epe doel en deze kon ongehinderd door  Hierden aanvaller Paul van Prehn ingekopt worden (0-1).

Epe zette aan en een inzet van Jorn van Zuuk smoorde in de Hierden verdediging. Epe was  daarna niet bij machte om voor de rust de gelijkmaker te forceren en had enig geluk dat Hierden de kansjes niet benutte.

Direct na de rust kwam Hierden al snel op een 0-2 voorsprong, toen in de 49e minuut  Mark Bottenheft, die in balbezit kwam na fout uitverdedigen van Epe ,  van dichtbij hard in schoot

Een domper voor Epe dat na de rust de gelijkmaker probeerde te forceren, maar al snel  het 2e doelpunt tegen kreeg, . Epe probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar behoudens een mooie actie van Maurits de Jong, die door doelman  Wouter Polhoud werd gestuit, werd Epe niet echt gevaarlijk. In de 70e minuut kwamen drie invallers voort Epe in het veld. Koen Logen, René Suurland en Luke Berkhoff vervingen Jorn van Zuuk, Jelle Huiskamp en Sven van Egteren. De wedstrijd leek te kantelen. Epe werd gelijk gevaarlijk. In de 72e minuut werd een voorzet/schot van Luke Berkhoff te nauwer nood door de Hierden doelman uit het doel getikt. Ook aanvallen via Koen Logen, die Lars Krijgsman in stelling bracht troffen geen doel. Epe zette meer druk enige hoekschoppen tot gevolg.

In de 78e minuut scoorde Lars Krijgsman de aansluitingstreffer, door doelman Wouter Polhoud van dichtbij te verrassen. (1-2) De wedstrijd bleef spannend, Hierden kreeg door de druk van Epe een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Ook Epe probeerde van alles maar na een lange blessuretijd floot scheidsrechter van Koolwijk voor het eindsignaal.

Uiteindelijk een terechte 1-2 overwinning voor koploper vv Hierden