8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Klik hier voor de foto's  (( klik en zoom op foto voor betere kwaliteit)

Een over de gehele wedstrijd beter spelend en strijdend Epe won uiteindelijk dik verdiend met 1-2 van DOS Kampen.

In het begin van de wedstrijd was Epe al de ploeg met het meeste balbezit en kreeg enige kansen via Sven van Egteren, Stefan Lokhorst en een afstandschot van Maurits de Jong.

In de 8e minuut was het echter Epe doelman en aanvoerder Bas van Schoonhoven, die bekwaam redde na een foutje op het Epe middenveld, waardoor de thuisploeg  een kans kreeg.

Na 30 minuten floot, de overigens goed leidende scheidsrecher Wesley O'Niel uit Zeewolde, voor een overtreding binnen het strafschopgebied van Epe. Het was een, volgens velen, correcte ingreep van Tijn Nijhof, maar de scheidsrechter besliste strafschop, welke benut werd door Allan Bakker.

Het laatste kwartier voor de rust was het Epe dat de kansen kreeg en de thuisploeg DOSK hield stand door bekwaam verdedigen van Job ter Burg en keeperswerk van doelman Fariz Messud.

Direct na de rust was Epe via Stefan Lokhorst al dichtbij de gelijkmaker, maar de grensrechter van DOSK zag dat de bal vooraf over de achterlijn was geweest.  De verdediging onder leiding van Tijn Nijhof en uitstekend verdedigend werk van Dewi Gerritsen en Stan Bos, gaf bijna geen kansen weg, terwijl er kansen kwamen voor Stefan Lokhorst, Sven van Egteren en Lars Krijgsman.

Op het middenveld was het met name Justin van Gelder die vaak aan de basis stond van de Eper aanvallen. In de 69e minnuut kreeg Epe eindelijk loon na werken. Een hoekschop werd goed voorgegeven en na een scrimmage in het strafschopgebied kon Nick Krijgsman de bal in het DOS Kampen doel schieten, waardoor Epe de dik verdiende 1-1 gelijkmaker scoorde.

De Epe ploeg voelde dat de overwinning erin zat en zette alles op alles. Enige kansen kwamen, met name was Sven van Egteren heel gevaarlijk met zijn snelle rushes. Stefan Lokhorst en Justin van Gelder kwamen nog niet tot scoren maar de Epe druk op het doel van DOS Kampen bleef. Verdedigend stond de ploeg er, gaven hoegenaamd geen kansen weg. In de 72e minuut moest Epe doelman Bas van Schoonhoven nog een hard ingeschoten bal uit het doel ranselen, maar dat was eigenlijk  het enige echt gevaarlijk moment.

In de 85e minuut kreeg Epe eindelijk loon na werken, een prachtige diepte pass van de ingevallen Jorn van Zuuk op Sven van Egteren, die alleen op de "grote" doelman Fariz Mesud van DOS Kampen afging en met een subtiel rolletje de bal langs de doelman in het doel plaatste en Epe op de dik verdiende 1-2 voorsprong bracht.

Uiteraard probeerde de thuisploeg in het restant van de wedstrijd en de blessuretijd de gelijkmaker te forceren maar Epe hield stand  en kon de voorsprong behouden. Een mooie en dik verdiende  1-2 overwinning voor de ploeg van trainer Marcel van Walderveen.

Speciale dank voor de naar Kampen meegereisde supporters en invallende O19 spelers (Arda Bakar, Dylan van de Worp, Jelmer Kommer) die als reserve op de bank plaats namen na hun eigen wedstrijd (2-0 winst tegen Urk in 4e divisie) eerder in de middag.