IJsselcentraleweg 9
8014BK
ZWOLLE
tel. 038-4600621

Vandaag voor de tweede keer tegen SVI, nu uit op een heel modderig veld. De thuiswedstrijd hadden we met 2-1 gewonnen dus het zou een spannende wedstrijd kunnen worden.

Epe heeft de aftrap en gaat gelijk in de aanval. Al na twee minuten spelen komt er een lange bal van rechts op Senna die op linksbuiten speelt. Op weg naar de goal wordt met een stevige tackle de bal (en bijna haar voeten) ontnomen. Senna valt naar en moet wisselen. Geen strafschop maar een corner. Sammy-Jo neemt deze en draait de bal in één keer de goal in! 0-1!

Twee minuten later een lange bal van Anouk op Sammy-Jo die de bal kwijtraakt, ook weer terug verovert en verder gaat richting de keeper. Goed afgemaakt en binnen vijf minuten staat het dus al 0-2. Dit lijkt een doelpuntenfestijn te gaan worden.

Vijf minuten later is het Elieke die goed doorgiaat nadat ze is aangespeeld. Ze speelt een paar verdedigers uit maar scoort net niet. Na een matige uittrap van de SVI keepster komt de bal bij Jasmijn terecht die de bal voor zichzelf klaarlegt maar helaas, op de lat!
Aan de linkerkant verovert Fenne de bal die een lange pass op Tess geeft, Epe blijft gevaarlijk.

Daarna wordt SVI toch ook wat gevaarlijker en komt meer op de helft van Epe. Na twintig minuten een lange bal die wordt meegenomen en via een mooi schot in de linkeronderhoek verdwijnt. 1-2

Niet veel later weer een uitbraak van SVI die Sterre met een mooie redding stopt, in tweede instantie helaas kansloos, de gelijkmaker.
Gelukkig komt Epe nu weer in de aanval en via goed overspelen is het Nova die net over de kruising schiet. Daarna is SVI weer aan de beurt met een lange bal naar voren, die niet lekker wordt weggewerkt, en daarmee in blessuretijd de 3-2 maakt.

In de rust een keeperswissel van Sterre die de handschoenen overdraagt aan Jasmijn. Al heel snel komt SVI vrij voor het doel maar Jasmijn maakte een mooie redding en de rebound ging hoog over. Hier ontsnapt Epe aan een grotere achterstand.

SVI blijft veel in de aanval maar op rechts is er geen speelster die langs Mirre komt. Met slim spel lukt het haar steeds om de bal terug te veroveren of tenminste over de zijlijn te spelen. Grote klasse!

Het eerste kwartier van de tweede helft is SVI veel op de helft van Epe te vinden. Door goed werk van Fenne, Joan, Myrthe en Sammy-Jo, die naar achter is verhuisd, kan Jasmijn haar doel leeghouden. Aanvallend houdt Nynke het veld mooi breed waardoor er ruimte is voor Senna die met een schot helaas op de keeper stuit.

Na het wisselmoment komt Isa op links-midden waar ze de aanvalster van SVI goed op de huid zit en Elieke aan kan spelen. Epe komt nu weer meer aan de aanval toe, een mooie kans voor Anouk belandt op de keepster en ook de rebound voor Tess gaat er niet in. Toch wordt de wedstrijd steeds spannender en Epe geeft niet op!

Elieke probeert goed aanspeelbaar te zijn in de spits en blijft wachten op een kans die in de 20e minuut ook komt. Vanaf de rand van de 16 meter ziet ze ruimte tussen twee verdedigers door en schiet ze in de bovenhoek de gelijkmaker in. Wat een ontlading!

De laatste wissel van Epe komt Sterre, die nog alle energie heeft om continu op de bal te blijven jagen, in het veld. In de slotfase blijft Epe druk zetten en samen wordt er hard gewerkt in de verdediging.

De spanning was om te snijden en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd geeft Elieke een prachtige bal op Anouk die één op één met de keepster komt en nu wel scoort, 3-4!!

In de extra tijd wordt er met man en macht verdedigd maar is er nog een ongelukkige handsbal van Sammy-Jo die een vrije trap oplevert voor SVI op 20 meter van het doel. De muur (met Sterre die er achter lag) doet z’n werk en Mirre werkt de bal via de rechterkant weg.
Nog even goed volhouden in de verdediging en de drie punten zijn veiliggesteld.

Spannende wedstrijd met een goed resultaat. Omdat Be Quick vandaag verloren heeft staan we nog aan kop, wel met twee wedstrijden meer gespeeld.