Beter Epe wint niet van Noordscheschut. Gelukkige gelijkmaker "weer" in blessuretijd.

Epe 1

2 - 2

Noordscheschut 1

Maurits de Jong (intikker)
7'
13'
20'
Melvin Mol
45'
Danny Kiekenbelt
59'
Nick Koster (schot)
70'
Wiebe Zinger
75'
Danny Bouwman
85'
90'

tel. 0578-612483

Voor de 2e keer tegen Noordscheschut werd er gescoord tegen SV Epe diep in blessuretijd, hiermee pakte Noordscheschut gelukkig nog een "onverdiend" puntje.

Epe vergat de vele mooie kansen, na een 2-0 voorsprong, maar ook na de 2-1, te benutten en daardoor de verdiende overwinning binnen te halen. Doelman  Wiebe Zinger, na 20 maanden afwezigheid, werd de man van de wedstrijd  voor de bezoekers, uiteindelijk na een misser bij de 1-0 voor Epe, redde hij Noordscheschut met diverse goede reddingen. De eindstand werd diep in blessuretijd 2-2.

De wedstrijd, op het prachtige 1e natuurgrasveld  van sportpark de Wachtelenberg, begon na een indrukwekkende minuut stilte, vanwege het overlijden van lid van verdienste Jan Riphagen, onder leiding van de jonge talentvolle scheidsrechter Luuk van Zuijlen.

Epe werd al snel gevaarlijk en zette de bezoekers onder druk en na  zo'n 5 minuten was het Maurits de Jong, die op randje buitenspel de Noordscheschut verdediging te snel af was, de uitkomende doelman Wiebe Zinger miste de bal en Maurits kon de 1-0 voorsprong voor Epe aantekenen. Scheidsrechter van Zuijlen overrulede het vlagsignaal van de grensrechter. De ploeg uit Drenthe was het volledig oneens en gingen verhaal halen bij de scheidsrechter, maar deze was resoluut in zijn beslissing.

Epe bleef het betere van het spel houden en de spaarzame aanvallen van de tegenstander werden goed verdedigd.
Epe was dicht bij het 2e doelpunt in de 9e minuut toen Gerrit Calkhoven opdook voor de doelman, maar deze niet kon passeren.
Epe bleef aandringen en Lars Krijgsman profiteerde van de wanorde in de Noordscheschut verdediging en scoorde in de 15e minuut de verdiende 2-0.
Er kwamen meer kansen voor de thuisploeg. Lars Krijgsman  was met een schot dichtbij zijn 2e doelpunt en ook afstandschoten van Maurits de Jong gingen net naast of over het doel.

Het vele commentaar van Noordscheschut spelers op de goed leidende scheidsrechter leverde veel irritatie op en Noordscheschut speler Danny Kiekenbelt kreeg een gele kaart. Even later liep ook Epe verdediger Stan Bos op tegen een gele kaart, vanwege het onnodig wegtrappen van een bal. Na het rustsignaal gaf scheidsrechter van Zuijlen , vanwege een opstootje ook Luke Berkhoff en Noordscheschut speler Melvin Mol nog een gele kaart.

Na de rust kwam bij Epe Max Tuinman in de ploeg voor Stan Bos. De bezoekers zetten Epe onder druk, maar echt gevaarlijk werd het niet, behoudens een mooie kopbal bij de 2e paal, welke uitstekend gered werd door doelman Sam van Schoonhoven.

Epe werd via  snelle counters gevaarlijk. Lars Krijgsman kreeg een mooie kans en even later ook een mooie aanval over links, waarbij de voorzet door Gerrit Calkhoven goed werd ingekopt, maar de doelman van Noordscheschut groeide in deze wedstrijd uit tot een on-passeerbare  vesting.

Na een kwartier in de 2e helft maakte Noordscheschut de 2-1. De bal viel achter de verdediging van Epe en  Nick Koster scoorde de 2-1.
Epe rechtte de rug en de vrije trap, na een overtreding op Lars Krijgsman, werd door Maurits de Jong op de lat geschoten. Even later  twee counters van Epe waarbij Luke Berkhoff alleen voor het doel inschoot, maar de doelman redde .

Noordscheschut speler Melvin Mol ontving nog een gele kaart vanwege het aanhoudende commentaar op de leiding. Epe wisselde  Nick Krijgsman voor Twan Huiskamp, die al snel een mooie mogelijkheid kreeg na een aanval  samen met Lars Krijgsman, de uitkomende doelman maakte hands buiten het strafschopgebied bij de doorbraak van Twan en ontving hiervoor een gele kaart.

Noordscheschut probeerde wel te scoren maar echt gevaarlijk werd het niet. Luke Berkhoff werd gewisseld voor Leon Pannekoek.
Noorscheschut speler, invaller Danny Bouwman, kreeg binnen 10 minuten twee keer een gele kaart en moest het veld verlaten.

Epe kreeg meer mogelijkheden. Leon Pannekoek had de bal voor het inschieten na een aanval via Lars Krijgsman, maar doelman Wiebe Zinger, de paal en verdedigers wisten de dik verdiende  grotere voorsprong van Epe te voorkomen.

Diep in blessuretijd kreeg Noordscheschut op zo'n 25 meter recht voor het Epe doel nog een vrije schop. Melvin Mol schoot laag de bal in de hoek en deze belandde zomaar in het Epe doel, langs de verbouwereerde Epe doelman Sam van Schoonhoven. Zeer onverdiend.

De druk werd door de bezoekers nog opgevoerd en Epe doelman Sam van Schoonhoven redde prachtig na een ziedende schot. Ook Epe was nog dichtbij de winst, maar de harde schuiver van Maurits de Jong werd bekwaam uit de benedenhoek gered.
De wedstrijd eindigde, voor Epe onbevredigend in een 2-2 gelijkspel. De bezoekers  waren blij met het alsnog behaalde punt.

Epe speelt volgende week  Zaterdag 20  Mei uit bij SVI in Zwolle en op 27 mei volgt de laatste thuiswedstrijd tegen WHC uit Wezep.