Burgemeester de Hooppark 4
8605CR
SNEEK
tel. 0515-414383

Eindelijk werd de (inhaal) wedstrijd uit de 1e periode (3x afgelast) tussen de twee topploegen uit de 2e Klasse K gespeeld.  Epe toog op Goede Vrijdag naar Sneek waar voor redelijk veel publiek, waaronder vele Epenaren, op het kunstgras om 20:00 uur werd afgetrapt. De druk zat er goed  op deze wedstrijd, de riante voorsprong in de competitie op de concurrentie was de laatste weken door twee verliespartijen van de Epenaren geslonken tot 5 punten, dus de thuisploeg was er alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen en de spanning in de competitie weer terug te brengen.

Epe startte goed deze wedstrijd en zette de thuisploeg in de eerste 10 minuten onder druk. Kreeg enige mogelijkheden en een mooie kopkans van Stefan Lokhorst, die naast kopte.

In de 11e en 12e minuut moest  aanvoerder en doelman Bas van Schoonhoven,  na een langdurige blessure weer terug in de basis,  handelend optreden na twee slippertjes in de Epe verdediging.

De wedstrijd kantelde, LSC kreeg meer grip op de Epenaren en het was de topschutter van LSC 1890, aanvaller Tarik Bourakba, die na een snelle omschakeling met een hard schot de 1-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord bracht.

Epe had het even moeilijk, maar in de 20e minuut was de ploeg dichtbij de gelijkmaker maar het schot van Stefan Lokhorst werd al grabbelend door de doelman Jesse van Sermondt gered. In de 22e minuut kopte René Suurland, na een corner over en even later werd de doorgebroken Lars Krijgsman vlak voor het doel gestuit door een verdedigende  "Mathijs de Ligt" actie.

Epe was dichtbij de gelijkmaker, maar helaas het mocht niet zo zijn. Het doelpunt viel aan de andere kant. Scheidsrechter Schepen constateerde, na een overtreding op de rand van het Eper strafschopgebied een strafschop, welke in de 30e minuut werd verzilverd door Douwe Wim Terpstra.

Epe probeerde nog voor de rust de aansluitingstreffer te maken. Lars Krijgsman (kopbal)) en een scrimmage voor het LSC doel, waarbij van dichtbij de bal enige keren ingeschoten, maar ook van de doellijn gered werd. De thuisploeg had hierbij wel het geluk aan haar zijde.

Er kwam ruimte voor LSC en Epe had geluk dat een lobje van LSC nog net door doelman Bas van Schoonhoven van richting werd veranderd, maar het was uitstel, want in de 41e minuut was het  Tarik Bourakba die de 3-0 scoorde, hetgeen tevens de ruststand was.

Na de rust een heel ander spelbeeld. Epe kwam goed uit de kleedkamer, won nu wel duels op het middenveld en zette de thuisploeg onder druk. Er kwamen enige kansjes, maar de afronding bracht geen resultaat. De thuisploeg kwam nog sporadisch voor het Epe doel, maar Epe kwam maar niet tot een snelle aansluitingstreffer.

In de 60e minuut werd Luke Berkhoff gewisseld voor Jorn van Zuuk en Twan Huiskamp voor Chiel Brummel. In de 70e minuut  maakte Mart Nijhof uiteindelijk de 1-3 na een mooie aanval met Chiel Brummel.

In de 75e minuut moest doelman Bas van Schoonhoven  nog redding brengen bij een inzet van LSC, maar dat was het laatste echt moeilijke moment voor het Epe doel. LSC had de kracht niet meer deze 2e helft. Epe daarentegen zette aan om de aansluitingstreffer te forceren.

Gerrit Calkhoven werd gewisseld voor Sven van Egteren en ook mocht de jonge Keane Nieuwenhuis debuteren, toen Mart Nijhof vanwege een blessure uitviel. Epe was dichtbij de 2-3 maar het lukte niet en zodoende kon de ploeg van LSC en het talrijke thuispubliek bij het eindsignaal juichen.

LSC 1890 is tot twee punten genaderd op koploper Epe. De competitie is weer spannend en de Epenaren zullen de laatste 8 wedstrijden vol aan de bak moeten om het kampioenschap binnen te halen. De één na laatste wedstrijd van het seizoen ( op 29 mei) kan Epe revanche  nemen in de thuiswedstrijd tegen LSC 1890 , .

Het vervolg van de competitie voor Epe is de uitwedstrijd op 24 april naar Oerterp, waarna op 01 mei thuis Zuidwolde de tegenstander is, daarna Dalen (uit), Pesse  en Drachten (thuis) GAVC (uit), LSC 1890 (thuis) en Emmeloord (uit). Het wordt nog een spannend slot in deze competitie.