Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe 1 wint uit van de Gazelle 1-2

Epe 1 wint uit van de Gazelle 1-2

Gazelle De 1 (zon)

1 - 2

Epe 1

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

Datum

6 april 2014 14:00

Scheidsrechter

Floors, J.

Accommodatie

Sportpark Rielerenk
Nico Bolkesteinlaan 6
7416 SG
DEVENTER
tel. 0570-625437

sv Epe veilig gespeeld

sv Epe 1 heeft een zeer belangrijke overwinning behaald bij de Deventer ploeg de Gazelle. Belangrijk vanwege de stand in de competitie en periode en door deze overwinning heeft Epe 1 zich veilig gespeeld.

Een makkelijk wedstrijd was het niet. Epe was door schorsingen en blessures aangevuld met A1 spelers ,die het voortreffelijk gedaan hebben. Bas Smit, Yannick en Ramon Heukels, Tom van Schoonhoven speelden allen een puike wedstrijd, tegen het fysiek spelende De Gazelle.

Moeilijke eerste helft 

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de Gazelle. Epe had veel moeite om op het zeer hobbelige veld in de wedstrijd te komen en het fysieke en opportunistische spel van de tegenstander maakte het er niet gemakkelijker op, hoewel in de 4e minuut Epe in een overtal situiatie de Gazelle verdediging uit kon spelen, maar dit verzuimde. Deze situatie deed zich in de loop van de wedstrijd veel vaker voor, maar de Epenaren waren hierin zeer slordig.

1-0 Achterstand

In de 12e minuut kwam de Gazelle bijna op voorsprong toen een niet zo'n slimme ingooi van Epe  De Gazelle in balbezit bracht en via een uitval bijna gescoord werd. Even later, in de 16e minuut, was het wel raak. Een niet zo'n handige overtreding in het strafschopgebied werd bestraft met een terechte strafschop, toegekend door de scheidsrechter Jan Floors. De Gazelle speler Pascal Eckhardt benutte dit buitenkansje. 1-0.

Epe doelman Bas van Schoonhoven onderscheidde zich met een redding door de bal over het doel te tikken na een hoge , als voorzet bedoelde,  trap van Eckhardt die zomaar in het doel dreigde te vallen.

Na zo'n twintig minuten kwamen er ook meer kansen voor Epe. Stefan Lokhorst stelde Stef Veldwijk in staat te scoren maar helaas en in de loop van de eerste helft kregen zowel Stefan Lokhorst, Nieck van Doorm nog mogelijkheden maar het bleef bij een 1-0 ruststand.

Epe scoort de 1-1

Na de rust kwam Epe als snel op een gelijke stand., doordat Ramon Heukels in de eerste helft( na 30 minuten vanwege een blessure) reeds gewisseld was en vervangen door zijn tweeling broer Yannick, kwam de 17 jarige Bas Smit op het middenveld te voetballen en Bas stond aan de basis van de gelijkmaker. Een mooi steekballetje op Stefan Lokhorst bracht Stefan vrij voor de Gazelle doelman en scoorde de 1-1.

De spelers van De Gazelle gingen volledig door het lint omdat men dacht aan buitenspel., maar scheidsrechter Floors keurde ondanks het vlaggen van de grensrechter dit doelpunt toe..

Epe bleef de betere partij en De Gazelle speelde soms over de rand, zodat in de 52e minuut scheidsrechter Floors het duel enige tijd stil legde vanwege  tumult na een stevige overtreding op Yannick Heukels die op de grond liggend nogmaals geraakt werd. De Gazelle stoppen sloegen door. De scheidsrechter bleef rustig en hervatte na enige minuten het spel.

Stefan Lokhorst scoort zijn 2e doelpunt

Na dit oponthoud werd Epe steeds overheersender en kreeg meerdere mogelijkheden in overtal situatie, maar vergat dit goed uit te spelen. De Gazelle probeerde zo nu en dan ook tot aanvallen te komen, maar echt gevaarlijk werd men niet.en de Eper verdediging gaf weinig tot geen kansen weg en Epe doelman Bas van Schoonhoven redde een paar keer uitstekend.

In de 78e minuut kwam Epe bijna op voorsprong toen Stefan Lokhorst op de paal schoot. Het was uitstel want in de 81e minuut scoorde Stefan, tussen zes Gazelle spelers, met een hard schot de 1-2 .

De laatste 10 minuten kwam De Gazelle nog wel opzetten met opportunistisch voetbal om de gelijkmaker te forceren maar het bleef bij de 1-2.

A-junioren Top!!

Moe gestreden vielen de Epenaren elkaar in de armen. Een mooie teamprestatie waarbij de inbreng en inzet van de A junioren, zonder de anderen te kort te doen, zeker genoemd moet worden. Bas, Ramon, Yannick, Tom en op de bank ook nog Jamell Stevens en Calvin Overmars , Top gepresteerd in deze fysiek zware wedstrijd terwijl er een paar reeds op zaterdag een zware wedstrijd gespeeld hadden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!