Knappersveldweg 1 B
7776PA
SLAGHAREN
tel. 0523-682220

Koploper Epe verloor haar eerste wedstrijd van deze competitie in Slagharen tegen EMMS. Na de eerste helft zag dit er niet naar uit want de koploper had het eerste half uur van de wedstrijd het beste van het spel, maar wist de kansen niet te benutten . Als in de eerste minuut kreeg Luke Berkhoff een mogelijkheid maar zijn schot ging naast. In de 10e minuut een kansje voor Stefan Lokhorst, ook deze trof geen doel. In de 15e minuut een mooie voorzet van Lars Krijgsman en Stefan Lokhorst kopte de bal naast het doel.

EMMS kwam er behoudens soms een snelle uitval niet aan te pas, maar kwam in de 33e minuut opeens op voorsprong toen Milan de Vent de bal ineens op het Eper doel schoot en de bal pardoes over Epe doelman Sam van Schoonhoven in het doel viel en tegen de verhouding op een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg kwam. Epe was even de kluts kwijt en 2 minuten later had het maar zo 2-0 moeten zijn voor de thuisploeg , de bal werd van de lijn weggekopt door Bas Smit en de 100 % kans die daaruit voortkwam werd naast geschoten.

De Epe ploeg rechtte zijn rug en kwam in de 40e minuut al weer langszij door een doelpunt van Luke Berkhoff die de bal  na een scrimmage voor het EMMS doel uiteindelijk binnenschoot. (1-1|). Drie minuten later was het Gerrit Calkhoven die de bal, na een corner van Twan Huiskamp van dichtbij hard in het EMMS doel schoot waardoor Epe , vlak voor de rust op een 1-2 voorsprong kwam.

Na de rust kwam  Epe  al snel tot een mooie kans voor Stefan Lokhorst die niet benut werd. EMMS kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd, begon duels te winnen en met name aanvoerder Maurice Kosse ging voorop in de strijd.  EMMS probeerde van alles om de gelijkmaker te maken en zette Epe onder druk. Epe kwam  via uitvallen wel een paar keer door maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 57e minuut leek Epe na een mooie aanval de voorsprong  uit te breiden, maar de aanval via Stefan Lokhorst , een overstapje van Luke Berkhoff, strandde in schoonheid. Even later een overtreding van Epe op het middenveld, een vrije trap voor de thuisploeg en aanvoerder Maurice Kosse schoot hard in maar Epe doelman Sam van Schoonhoven redde met de voet.

In de 65e minuut een corner voor Epe, de bal werd door de EMMS verdediging afgeslagen en in de omschakeling kon de Epe verdediging door middel van een hoekschop verder gevaar voorkomen. Deze hoekschop werd hard voor het Epe doel geschoten waar EMMS aanvoerder Maurice Kosse in de 67e minuut  met een snoeiharde kopbal de verdiende gelijkmaker wist te maken. (2-2),

De thuisploeg voelde dat er meer in deze wedstrijd mogelijk was. In de 74e minuut redde Epe doelman Sam van Schoonhoven  uitstekend nog  een hard ingeschoten  bal. Epe creëerde  nog een mooie kans en aanvoerder  Koen Logen wist  de bal helaas niet in het doel te schieten. Aan de ander kant was het Maurice Kosse die al dichtbij de 3-2 was want in de 83e minuut schoot hij met een bekeken  afstandsschot de bal boven en achter Epe doelman Sam van Schoonhoven op de lat. Epe kwam nog goed weg, maar het was van korte duur.
Bij een duel in het Eper strafschopgebied  in de 87e minuut zette Rene Suurland een blok, de EMMS aanvaller kwam ten val en scheidsrechter Benjamins wees op de stip. EMMS aanvoerder Maurice Kosse schoot deze buitenkans hard en goed in, hoewel Epe doelman Sam van Schoonhoven dichtbij een redding was. De thuisploeg kwam uiteindelijk verdiend op een 3-2 voorsprong en bracht  de ongeslagen koploper haar eerste puntenverlies toe in deze competitie.

Uiteindelijk, gezien de 2e helft,  een  verdiende winst voor de thuisploeg EMMS, onder aanvoering van de uitstekende aanvoerder Maurice Kosse. Epe maakte het zichzelf niet makkelijk door de gecreëerde kansen niet te benutten, waardoor de thuisploeg uiteindelijk steeds beter in de wedstrijd kwam.