8162BE
EPE
tel. 0578-612483

Terecht verlies van Epe in de thuiswedstrijd tegen VENO
De ploeg uit Vollenhove had geleerd van de eerste wedstrijd en gaf Epe  weinig ruimte waardoor Epe weinig tot geen kansen creëerde. In  de 17e was Epe dichtbij een mooie aanval, een kopbal van Stefan Lokhorst richting aanvoerder Koen Logen die de bal nog voor wilde geven en daarbij zijn knie verdraaide, waardoor de Epe aanvoerder even later het veld moest verlaten vanwege, zoals het in eerste instantie eruit zag, een ernstige knie blessure. Chiel Brummel verving Koen waardoor Lars Krijgsman op het middenveld ging spelen. De ploeg uit Vollenhove ging zo nu en dan in de aanval en de Epe verdediging had toch wel moeite met de aanvallers van VENO. In de 29e minuut was het de volledig vrijstaande Niels Visser die vanaf links Epe doelman Sam van Schoonhoven wist te verschalken. (0-1). Epe kwam maar niet goed in de wedstrijd. Een als voorzet bedoelde trap van Chiel Brummel viel nog op de lat in de 38e minuut maar verder kwam Epe niet. VENO wel want vlak voor de rust werd Niels Visser gelanceerd ,op het randje van buitenspel, maar hij mocht doorgaan en wist de 0-2 te scoren,

Na de rust domineerde Epe het spelbeeld wel en wist zeker wel mogelijkheden tot scoren te creëren, maar het lukte de Epe ploeg maar niet om de bal over de doellijn van VENO te schieten. Ballen van de lijn gehaald, te slap ingeschoten, gered door doelman Peter de Boer, die vanmiddag niet te verschalken was. Epe had wel 10 hoekschoppen maar er kwam geen doelpunt uit voort.  Gerrit Calkhoven, Stefan Lokhorst Luke Berkhoff, Lars Krijgsman en René Suurland, kregen kansjes maar het lukte niet.  Trainer Martijn de Haas wisselde Bas Smit voor Stefan van de Vlekkert,  Tijn Nijhof voor Henk Slot en ook Jesse Vosselman kwam er nog in voor Nick Krijgsman . In  de blessuretijd kwam VENO er nog een keer gevaarlijk uit en scoorde, volgens  Epe supporters in buitenspel positie ,nog de 0-3 door Frank Post. De uitstekende scheidsrechter  floot daarna ook direct af voor het eindsignaal. Epe, de koploper verloor weer 3 punten , maar gelukkig profiteerde de concurrentie er niet veel van. As zaterdag om 19:00 speelt Epe in Leeuwarden tegen LAC Frisia. Hopelijk kan de ploeg de negatieve spiraal omkeren.