...
40'

1e klasse 14

16 november 2019 10:30

Vanochtend vertrokken we naar Sportclub Deventer om daar tegen de JO12-1 te spelen. De Deventenaren zijn koploper in de poule en hebben alles nog gewonnen. Echter de thuiswedstrijd tegen ons wisten ze maar nipt te winnen in de laatste minuten.

Met de wedstrijd van  vorige week nog in gedachte werd er afgetrap. Alleen van het goede spel van vorige week was niks meer terug te zien. We speelde angstig en geheel zonder beleving. Het leek wel of we bang waren en te veel ontzag hadden voor de tegenstander. De bal werd achterin op een te laag tempo rondgespeeld en met een gebrek  aanspeelpunten  op het middenveld kwamen we steeds verder in de verdrukking. Dat resulteerde al snel in een aantal tegendoelpunt. Binnen vijf minuten was de stand al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg en met de rust was het zelfs al 4-0, mede door wat persoonlijke foutjes en misverstanden in de verdediging.

Na de rust kwamen we iets meer aan voetballen toe en kregen wat kansjes, maar het lukte niet om de bal tussen de palen te krijgen. Dat lukte de tegenstander nog wel twee keer waardoor de eindstand op 6-0 komt.

Het was een collectieve offday van het team en het  was maar goed dat de tegenstander ook niet zo’n beste wedstrijd speelde anders was de uitslag waarschijnlijk vele malen hoger geweest in ons nadeel. Met deze overwinning is Sportclub Deventer najaarskampioen geworden in onze poule en gaan we ons richten op de 2e plek.