Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SV Epe 1 strijdend ten onder tegen NEO uit Borne

SV Epe 1 strijdend ten onder tegen NEO uit Borne

NEO 1 (zon)

5 - 3

Epe 1

... (intikker)
3'
13'
Koen Logen (schot)
... (schot)
23'
... (intikker)
26'
44'
Koen Logen (vrijetrap)
... (schot)
63'
... (schot)
65'
67'

Competitie

2e klasse/3e klasse 2J - 3A/B

Datum

2 juni 2019 14:00

Accommodatie

Sportpark 't Wooldrik Borne
Twickelerblokweg 9
7621 BG
Borne
tel. 074-2663632

Een 5-3 uitslag in het voordeel van de thuisploeg rksv NEO 1 uit Borne was het resultaat van de nacompetitiewedstrijd, waardoor voor SV Epe 1 dit de laatste wedstrijd van dit seizoen werd.

NEO  speelt de volgende ronde tegen de Tukkers uit Albergen, waarna  de winnaar van deze wedstrijd de finale  op 16 juni speelt , op neutraal terrein, tegen de winnaar van de wedstrijd sc Overwetering uit Olst en sv Sportlust Glanerbrug om een plek in de 2e klasse. Jammer, uiteraard, maar gezien de gehele wedstrijd was het wel een terechte uitslag. 

NEO, de ploeg uit Borne,  begon heel sterk aan de wedstrijd. Speelde goed voetbal, heerste op het middenveld en combineerde vlot. De Eper verdediging  had in de eerste fase van de wedstrijd grote moeite met de tegenstander welke in de 3e minuut via een kopbal, die net naast ging, al bijna scoorde. Het was uitstel want in de 4e minuut was het al raak, een mooie actie via de rechterkant , de bal kwam voor waar de NEO spits Jochem Stam, de bal achter het standbeen in het Epe doel tikte (1-0). De druk bleef na dit doelpunt en Epe kwam een paar keer door goed keeperswerk van Bas van Schoonhoven en ook enig geluk goed weg. In de 13e minuut kwam Epe door een sublieme dieptepass van Yannick Heukels op Koen Logen , waardoor Koen vrij voor jet NEO doel in de verre hoek scoorde. (1-1) Tegen de verhouding in , maar Epe was terug in de wedstrijd.

Epe kreeg meer grip op de wedstrijd, echter In de 23e minuut kwam NEO plotseling weer op voorsprong, toen een voor het oog simpele verdedigende actie door Ramon Heukels foutief werd ingeschat en de bal kwam in de voeten van een NEO aanvaller die de bal simpel af kon spelen aan de opkomende middenvelder, de zeer goed spelende Max Brunninkhuis, die simpel scoorde (2-1). Een grote domper voor de vele, met twee bussen, meegereisde Epe supporters en het werd nog erger want een minuut later werd het al 3-1 , door Twan Weghorst, de Epe verdediging werd volledig weggetikt. Het leek een kansloze middag te worden voor Epe. NEO kreeg nog meer kansen maar uitstekend keepers werk van Bas van Schoonhoven voorkwam een grotere voorsprong, zodat Epe hoopte op een aansluitingstreffer vlak voor de rust en die kwam er. In de 44e minuut schoot Koen Logen een vrije trap in de bovenhoek, waardoor Epe met een 3-2 achterstand de rust in ging. Een dragelijke stand gezien de vele  kansen die de thuisclub niet benutte.

Na de rust kwam Epe sterk uit de kleedkamer en wist in de 46e minuut al bijna de gelijkmaker te scoren ,de bal kwam echter , na een mooie actie van Frenkie Overmars op de lat. Epe werd sterker, won duels en zette NEO zowaar onder druk. Een prachtig schot van aanvoerder Sven Hoogenboezem ging maar net over en er kwamen meerder kansjes. Na zo’n twintig minuten in de 2e helft sloeg NEO toe, Epe gaf meer ruimte achterin weg en NEO profiteerde koelbloedig. In de 63e minuut werd het 4-2 via Niemeijer en in de 65e minuut zelfs 5-2 door Max Brunninkhuis. De wedstrijd leek gespeeld, maar Epe kwam weer terug door een doelpunt van Lars Krijgsman in de 67e minuut. Hierna kreeg Epe weer vertrouwen en de ploeg zette de thuisploeg onder druk. Duels werden gewonnen, acties gemaakt. De gehele ploeg streed voor een beter resultaat. Er kwamen kansjes. Stefan  Lokhorst, Lars Krijsman, Koen Logen waren dichtbij  een doelpunt maar de keeper van NEO , de lat  en zelfs een bal vlak voor de lijn weggehaald stonden een Eper doelpunt in de weg. De ploeg streed voor een beter resultaat, maar het bleef bij deze 5-3 stand.

 

Uiteindelijk een nederlaag tegen een goed spelend NEO. De eerste helft kwam Epe goed weg met een 3-2 achterstand, maar gezien de tweede helft was een gelijkspel zeker verdiend geweest. De Epe ploeg kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. Dit jaar geen promotie. Wie weet in het volgend “jubileum”seizoen (80 jarig bestaan).

Epe speelde in de volgende opstelling;

Bas van Schoonhoven, Twan Huiskamp (40. Maurits de Jong), Ramon Heukels, Nick Krijgsman, Bas Smit, Sven Hoogenboezem, Koen Logen, Yannick Heukels (80. Lars Timmer), Gerrit Calkhoven ( 70. Stefan Lokhorst),  Lars Krijgsman, Frenkie Overmars

Verslag: 02 juni 2019 door Rijk van Ark

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!