...

Hoofdklasse 02

25 mei 2019 9:00

Luuk van Oosten

Met de avondwandelvierdaagse van de afgelopen week nog in de benen, wordt er vandaag afgetrapt voor de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2019. DTS Ede JO11-1 kwam hiervoor bij ons op bezoek in Epe. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel, dus kon er vrijuit gevoetbald worden.

Met Levi deze keer in het doel werd er aan de wedstrijd begonnen. Voetballend werd het goed opgepakt en met mooie combinatie van achteruit wisten ze vaak het middenveld te bereiken, echter hier stokte het enigszins en was de tegenstander net iets attenter dan onze spelers, waardoor ze in de tegenaanval konden. De eerste kansjes waren dan ook voor de Edenaren, maar Levi wist goed zijn doel schoon te houden.  Het eerste kwart werd er ook niet gescoord. In het 2e kwart werd de draad weer opgepakt en hadden de Epenaren het betere van het spel. Dat werd beloond met een doelpunt van Lars Hofman. Vanuit een corner kwam de bal voor zijn voeten en met een boogbal over iedereen heen wist hij het net te vinden 1-0. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong. De hyperactieve  leider/trainer van DTS spoorde zijn team aan binnen een minuut was de stand weer gelijk 1-1. Maar voor de rust was het Bas die nog net met het puntje van z’n schoen de bal achter de keeper wist te werken 2-1.

Op het middenveld was meer druk nodig om vooruit te kunnen spelen en in de rust nam Lars Huiskamp de plek onder de lat van Levi in die weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld kwam te staan. De bezoekers uit Ede was nu de ploeg die meer aan het voetballen toe kwam en creëerde kansen.  Veel  doelpogingen wist Lars nog te keren en ook bij een schot op doel  kon hij nog net de vingertoppen er tegen krijgen, maar helaas net niet voldoende en de 2-2 was een feit.  In het laatste kwart waren de bezoekers continu in de aanval en de druk op ons doel werd groot. Een verre trap vanuit de achterroede van DTS werd door bijna iedereen  verkeerd ingeschat behalve door de aanvaller van DTS en die kon eenvoudig de 2-3 te scoren. De koppies gingen naar beneden, concentratie en motivatie was weg en er werd niet meer geloofd in een goede afloop. Al snel werd het 2-4 en kwam de eindstand op 2-5 omdat  de tegenstander geen strobreed meer in de weggelegd werd. Helaas zijn de laatste punten van de competitie niet in huis gehouden maar zijn ze meegegeven met de bezoekers uit Ede.

Jammer  Bas, Bjarne, Esmee, Jasper, Jeffrey, Keano, Lars Huiskamp, Lars Hofman, Levi en Maud. Wellicht dat jullie op 15 juni a.s. op het toernooi bij VV Zeewolde nog een mooie prijs pakken!!