Eindelijk weer eens winst voor de JO11-1

Hulshorst JO11-1JM

Hoofdklasse 02

16 maart 2019 9:00

Marcel Top

Vandaag kwam de JO11-1 van Hulshorst op bezoek op ons mooie sportcomplex. Door de hevige regenval de laatste tijd was de wedstrijd verplaatst naar het kunstgrasveld. En ook vandaag was het niet droog en in de stromende regen werd er afgetrapt. Bas ging het na zijn blessure vandaag weer proberen en begon in het doel. Lars Hofman was echter nog niet voldoende hersteld van zijn operatie en was er helaas nog niet bij.

Over het eerste kwart van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het was niet best. Van de opdrachten waarmee ze het veld ingestuurd waren kwam niks van terecht en ondanks dat ze de betere ploeg waren wisten ze niet tot scoren te komen. Na de time-out werd het spel iets beter en werden er kansjes gecreëerd. Voetballed lukte het nog niet om een doelpunt te maken. Het enige doelpunt voor rust kwam dan ook uit een vrije trap van Lars die via de rug van Jasper in het doel verdween 1-0.

Na de rust kwam Bas in het veld. Dit zorgde voor meer druk op het doel van de tegenstander en een doelpunt hing in de lucht. Het was Levi die de bal op het middenveld veroverde en na een solo de keeper kansloos liet met een droge schuiver 2-0. Ook de 0-3 werd gemaakt na een solo. Bas plukte de uittrap van de keeper uit de lucht, dolde de verdedigers en omspeelde de keeper met  mooie sleepbeweging 3-0. Eindelijk lukte de combinaties weer. Zo wisten Bas en Lars elkaar te vinden en Lars de bal het net liet bollen 4-0.

Het laatste kwart van de wedstrijd was een hachelijk kwartiertje waarin de tegenstander beter ging  voetballen en doordoor meerder kansen kregen. Echter de tegendoelpunten kwamen van uit dode spelmomenten. De 4-1 was een vrije trap rond de zestien die via de schouder van een Hulshorster achter Jasper, die de 2e helft het doel verdedigde,  in het net belande. En door niet kort genoeg dekken bij een hoekschop kopte de speler van Hulshort de bal fraai in het doel 4-2. Maar gelukkig was het einde van de wedstrijd in zicht en wisten de jongens en meiden de winst naar zich toe te trekken.