23 maart 2019 8:30

Mehmet

Vandaag gingen we vroeg uit de veren om af te reizen naar VVOG in Harderwijk, helaas is Esmee gevelt door griep en ligt met koorts op bed dus gingen we met 9 spelers weg.
Om half negen was de aftrap op een veld waar de meningen over verdeeld waren .... er werd gespeeld op een heel half veld, terwijl de KNVB duidelijke richtlijnen heeft gesteld om met een iets kleiner veld te spelen nl. 42.5 meter bij 64 meter.... nu was het geval zo dat de doeltjes ook nog eens ruim een meter buiten het veld stonden op een doorgetrokken gele lijn, dus de 64 meter werd al snel 67 meter met wat onduidelijkheid betreft de witte en de gele lijn, aangezien VVOG zich hier niets van aan trok moest er volgens de richtlijn van onze gastheer gespeeld worden....

De wedstrijd begon en Epe wist wat haar te doen stond, vooral de eerste 10 minuten er bovenop zitten en geen ruimtes weggeven, dit gebeurde niet alleen de eerste tien minuten, dit gebeurde de hele wedstrijd.... wat een wedstrijd, er werd strijd geleverd en voor iedere meter geknokt en dat resulteerde in een verdiende voorsprong, het was Levi die een aantal spelers passeerde en met links binnenschoot, 0-1.
Het spel ging op en neer en VVOG hanteerde veelal de lange bal, dit had de blauw witte brigade snel in de smiezen en haalde vakkundig de lange bal eruit en de Harderwijkers kwamen niet in hun spel.
Net voor de time out kwam er een corner, iedereen stond goed bij zijn mannetje maar de bal werd er in één keer ingedraaid en Lars Huiskamp was kansloos, 1-1.

Er werd verteld dat er 'makkelijker' gespeeld moest worden en de bal meer het werk te laten doen, dit werd goed ontvangen en er werd fantastisch gevoetbald, VVOG wist niet waar ze het zoeken moest en kreeg de bal niet weg voor eigen doel, deze werd hard tegen een medespeler aan geschoten en rolde zo het doel in,1-2.
Jasper die erg op dreef was bleek alleen te stoppen door een overtreding, aan de zijlijn dribbelde Jasper de bal in en gaf een perfecte voorzet op Bas, deze knikte de bal geweldig langs de keeper,1-3.
Niet veel later was het weer Jasper die de verdediging de hakken liet zien en zag dat de keeper uitkwam, met een prachtige stift/lob bracht hij de bal over de keeper maar stuitte helaas tegen de lat, een prachtige actie.
In de rust was het even op adem komen want het tempo was moordend... met een toespraakje van de trainers en wondersnoepjes van Jan konden we vol goede moed de tweede helft aanvangen.
Met Lars Huiskamp op de goal die als een volwaardige keeper het doel verdedigde en een paar prachtige reddingen had, met Bjarne linksachter die boven zijn niveau uitsteeg en de beste wedstrijd van het seizoen speelde, met Keano op rechtsachter die zijn tegenstander geen schijn van kans gaf en er bovenop zat, met centraal voor de verdediging Jeffrey die uitstekend stond te voetballen en op de juiste momenten mee opschoof om de aanval te ondersteunen en een aantal goede schoten heeft gelost, linkshalf stond Levi die zowel verdedigend als aanvallend veel werk heeft verricht en een aantal beslissende passes gaf en voor veel dreiging zorgde, midvoor Bas die vandaag het vizier op scherp had staan en zeer gevaarlijk was, rechtshalf de hardwerkende Maud die knokt voor wat ze waard is en constant goed voor de goal kwam en een aantal goede kansen afdwong, diep in de spits was het Lars Hofman en of Jasper, Lars die terug komt van een operatie en voor het eerst er weer volledig bij was en meteen weer gevaarlijk voor de goal en met Jasper die de hele verdediging sloopte en een zeer goede wedstrijd speelde was het binnen een paar minuten na rust weer raak, nu was het Maud die een super pass gaf en Bas die de bal beheerst tegen de touwen schoot, 1-4.
Epe domineerde en er werd echt een hoog niveau gehaald, met combinatievoetbal om van te watertanden, de tegenstander stond erbij en keek er naar, het enige wat uitbleef waren doelpunten en dat werd in de laatste time out ook gezegd, het was zeer goed voetbal maar de bal moet er wel in!!!
Levi en Bas hadden dat begrepen en het was Levi die Bas bediende met een mooie pass, en Bas zette 1-5 op het scorebord.
Niet veel later was het weer Levi die nu Lars Hofman de diepte instuurde en Lars maakte het keurig af, 1-6.
En als kers op de taart kregen we een counter uit het boekje voorgeschoteld, het was VVOG dat uitbrak na een matige corner van ons en omdat Jeffrey mee opgeschoven was kwamen de Harderwijkers in een 3 tegen 1 situatie met Bjarne, Jeffrey had dit snel door en zette de turbo aan, hij sprintte het hele veld over en net toen de speler wilde schieten zette hij het blok en gooide hij de deur dicht, hij veroverde de bal en er werd meteen aanvallend gedacht met een korte dribbel en een splijtende pass zette hij Lars Hofman 1 op 1 tegen de keeper, Lars is nog niet vergeten hoe het moest en maakte zijn tweede goal van de dag en zette de eindstand op 1-7!!

Lars, Bjarne, Keano, Jeffrey, Levi, Maud, Bas, Lars en Jasper, wat een geweldige pot hebben jullie gespeeld vandaag, dat maakt veel mensen trots!!