Epe JO11-1

Hoofdklasse 02

18 mei 2019 9:30

Onbekend

Onze gedachten gaan ten eerste uit naar de leider van FC Horst JO11-1. Namens SV Epe wensen wij de leider en famielie/vrienden veel sterkte toe in deze zware tijd.

Vandaag spelen we weer een uitwedstrijd, ditmaal bij FC Horst. FC Horst JO11-1 is de trotse koploper in de competitie en kan vandaag bij een overwinning zelfs kampioen worden. Wij komen natuurlijk niet als figurant naar Horst toe op deze mooie zaterdag. Wij gaan proberen om ons eigen spel weer op te pakken, na een paar slechte wedstrijden. Esmee staat vandaag in het doel!

De kampioenswedstrijd begint en gauw is al duidelijk wat onze bedoeling is. Gewoon de bal simpel rond laten gaan en als we deze kwijt zijn meteen druk op de bal. Horst komt er niet aan te pas en het spel speelt zich vooral af op de helft van Horst. Epe heeft niet lang nodig om een doelpunt te maken. Levi is de gelukkige. Het is echt duidelijk dat wij de overhand hebben alleen duurt het nog ff voordat we de score verder uitbouwen. In de eerste kwart wordt er niet meer gescoord, maar Epe laat wel zien waar ze goed in zijn: Voetballen! In het tweede kwart is het spelbeeld niet heel anders, weer is het Epe wat de dienst uitmaakt in Horst. Lars Huiskamp is lekker op dreef en komt vaak in een scoringspositie. Op een gegeven krijgt hij de bal aan de linkerkant en dribbelt naar binnen toe, vanaf 16 meter krult hij de bal zo ff de kruising in…. Wat een doelpunt!! Die komt in aanmerking voor t mooiste doelpunt van het seizoen. Niet veel later is het weer Levi die scoort! En dan staat het toch even 0-3. Echt een verdiende voorsprong voor onze mannen en meiden. Toch staat er een van Horst slim voorin te wachten op zijn kans en wordt het 1-3. Niks aan het handje!

Tweede helft is een stuk minder van onze kant, desondanks gaat de wedstrijd gelijk op. Het duurt lang voordat er weer iets spannends gebeurt. Laten we het erop houden dat het een rommelige tweede helft is. En dat zien we ook bij het volgende doelpunt. Tijdens een scrimmage voor het doel, waarbij Jasper betrokken is, vat de bal op een knullige manier in het doel van FC Horst. 1-4 en dat in een kampioenswedstrijd van Horst. Wat er nu gebeurt is onverklaarbaar. Ten eerste we krijgen een penalty tegen. Kan eigenlijk niet in onze klasse, en deze werd ook benut. Op een of andere manier gaan de koppies omlaag en valt de 3-4 vrijwel gelijk na de 2-4. Dan denk je nou nog niks aan de hand want het is toch hetzelfde team wat er stond wat wij de eerste helft hebben weggespeeld. Maar het is echt onverklaarbaar hoe het kan dat het zelfs 4-4 maar ook 5-4 wordt.

Laten we gauw de tweede helft vergeten en onze jongens en meiden complimenteren hoe ze de eerste helft hebben gevoetbald. Geweldig.

Wij feliciteren FC Horst met het kampioenschap, en vinden het prachtig dat de zieke leider dit nog heeft mee mogen maken d.m.v. een livestream!

Nog een leuk nieuwtje op de zondag: Jeffrey heeft de penaltybokaal gewonnen van SV Epe!!!