JO11-1 start voorjaarscompetitie met winst

3 - 9

Epe JO11-1

Hoofdklasse 02

9 februari 2019 10:00

De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie stond op het programma. Dit seizoen wordt er gespeeld in de hoofdklasse dus de verwachting is er dat er sterke tegenstanders getroffen gaan worden. Vandaag reisde we af naar Ede om te kijken of Blauw Geel ’55 JO11-1 zo’n tegenstander is. Ze waren net als ons, als 2e geëindigd in de 1e klasse. Helaas moesten we Maud en Lars Huiskamp ziek thuis laten en gingen zonder wissels op pad.

Op een slechte grasmat en een straffe wind in de lengte van het veld, werd er door de Epenaren afgetrapt . Meteen vanaf de aftrap werd Lars op links weggestuurd door Bas en binnen het minuut was het net al gevonden 0-1. De thuisploeg wist zich naar deze vroege goal te herpakken en bracht de stand weer gelijk 1-1. Het waren Bas en Lars die op exact dezelfde manier als de 0-1, zorgde voor de 1-2 en 1-3. Bas stuurde Lars weer de linkerhoek in, die beheerst afrondde. Meteen daarna was het Bas zelf die met een stiftje over de keeper de stand op 1-4 bracht en de 1-5 na een fraaie solo vanaf het middenveld. . De scheidsrechter liet (soms te) veel toe waardoor het wat fysieker werd, maar onze jongens en meid waren hier goed tegen bestand en deelde zelfs ook wat  uit. Met de kop in de wind moest er af en toe behoorlijk geknokt worden om in balbezit te komen. Keano was een echte plaag voor de buitenspeler van Blauw Geel ’55 en Jeffrey en Jasper moesten af en toe aan de bak om de tegenstander van het doel van Bjarne af te houden. Op het middenveld verzette Levi en Bas veel werk om de aanval, met Esmee en Lars te voorzien van bruikbare ballen. Zo wist Lars tegen het einde van de 1e helft nog de 1-6 te scoren, echter door wat misverstanden achterin kwam de ruststand op 2-6 te staan.

In de 2e helft trok de ietwat geblesseerde Levi de keeperhandschoenen aan. Jasper schoof naar de plek van Levi en Bjarne nam zijn positie in de verdediging in.  Meteen kon Jasper een bijdrage leveren aan een doelpunt. Hij wist Bas te bereiken die de 2-7 inschoot. De wind hadden we nu in de rug en Esmee wist hier goed van te profiteren door de bal over de keeper te lepelen 2-8. Er brak een fase aan waar de Edenaren meer het spel naar zich toe trokken en van de kansen die ze kregen wisten ze er één in te schieten 3-8. In het laatste kwart was het Esmee die, nadat Jasper de bal goed veroverde, de eindstand op 3-9 zette.

Ondanks het slechte veld, harde wind en ontbreken van wissels hebben ze een goede prestatie geleverd!!