De JO11-1 verslaat Unicum in boeiende strijd

7 - 6

Unicum JO11-1

Hoofdklasse 02

4 mei 2019 9:00

Eindelijk na drie weken kon er weer voor de competitie gevoetbald worden en wel tegen de hoger geklasseerde Unicum JO11-1 uit Lelystad. Echter bij winst wordt Unicum gepasseerd in de ranglijst, dus alles was er aan gelegen om te winnen. De beide Larssen waren er niet bij vanwege vakantie en  werd er een beroep gedaan op Charlie en Hugo van de JO10-1 die deze zaterdag vrij waren. Maud mocht vandaag het keepershirt en de handschoenen dragen.

Vanaf de aftrap zagen we van beide teams mooi en verzorgt voetbal. Er werd goed overgespeeld en telkens een vrije teamgenoot gevonden. Over en weer waren er kleine kansjes maar tot echte doelpogingen in het eerste kwart kwam het niet. Na de time-out kwamen de gastspelers van de JO10-1 binnen de lijnen. Ze voetbalde lekker mee en het leek wel of ze wekelijks meededen met het team. Ook werd het doelpuntenfestijn geopend. Esmee kreeg de bal vanuit een voorzet op links van Levi en wist de bal langs de keeper te frommelen 1-0.  Echter al vrij snel trok Unicum de stand weer gelijk 1-1 Maar meteen daarna was er weer de voorsprong voor de thuisploeg. Bas draaide zich handig vrij, na een combinatie met Levi, en schoot de bal beheerst in het net 2-1. Het spel ging op en neer en zo ook de doelpunten. Na wat gerommel achterin waar de verdedigers de bal niet goed weg kregen was het weer Unicum die de 2-2 scoorde en met die stand werd er gerust.

In de rust werden de spelers opgepept en meteen al in de eerste minuut van de 2e helft gaf Bas een mooi steekpasje op Esmee die de bal laag over de grond in het uiterste hoekje van de goal schoot 3-2. Lang kon er van de voorsprong niet genoten worden want een minuut later werd er vanuit een goed genomen hoekschop door de Unicummers met een kopbal de stand weer gelijk getrokken 3-3. Het was Maud, die met fraaie reddingen de tegenstander  van het scoren wist te houden en aan de basis stond van de 4-3. Met een geplaatste uittrap op de vrijstaande Levi.  Die kon  alleen op de keeper af en zijn schot ging onder de keeper door in het net. De tegenstander beschikte over snelle aanvallers waar onze verdedigers het knap moeilijk mee hadden. Zo konden ze niet voorkomen dat de 4-4 werd gescoord na een snelle counter van Unicum.  Na de laatste time out kwamen onze jongens en meiden weer op voorsprong. Nadat de keeper van de tegenstander de bal los liet was Jasper er als de kippen bij en gaf de bal aan Bas waar het een eitje voor was om de bal er in te tikken 5-4. De tegenstander begon onderling wat te mopperen en daar werd van geprofiteerd. Bas bracht met een lobje over de verdedigers Levi in stelling die niet twijfelde en de voorsprong was twee doelpunten. Maar Unicum gaf het niet op en bracht het verschil weer op één door 6-5 te scoren, maar gelukkig wist Levi in een hevige hagelbui toch het net te vinden 7-5. Het slotakkoord was aan de bezoekers . Met man en macht werd er aangevallen en in de laatste minuten wisten ze nog  één maal te scoren waardoor de eindstand op 7-6 kwam en de punten in Epe bleven.

Goed gedaan Bas, Bjarne, Esmee, Jasper, Jeffrey, Keano, Maud, Levi en natuurlijk onze gastspelers Charlie en Hugo!