...

Groep 1 District

15 december 2018 9:00

Marcel Top

Vandaag was het de laatst wedstrijd voor dit jaar. Op het programma stond de bekerwedstrijd tegen de JO11-1 van Lelystad ‘67. Het zou een zware dobber worden want de tegenstander van vandaag is ongeslagen kampioen geworden in de hoofdklasse!

De warming-up werd een beetje gelaten en plichtmatig gedaan. Het leek wel of de spelers weinig geloof hadden in een goede afloop. Voor aanvang van de wedstrijd werden de spelers nog op scherp gezet en aangegeven dat als ze zo spelen als tegen de JO12-1 afgelopen maandag ze zeker een kans maakten om de pot winnend af te sluiten. Echter vanaf het begin van de wedstrijd liep het al niet. Er werd te weinig bewogen en vrijgelopen, ballen werden niet goed strak ingepasst en de tegenstander werd niet kort gedekt en daardoor alle gelegenheid kreeg om te voetballen. Al in de tweede minuut kwam Lelystad op voorsprong door een zwakke breedte pass in de Eper verdediging. De pass werd onderschept door een aanvaller van Lelystad en ging alleen op Keano af. Ook Keano, die vandaag als keeper begon, zag geen mogelijkheid om de bal te keren en zo stond het al 0-1. De bezoekers bleven aandringen en door goed samenspel nam de druk alsmaar toe op de goal van Keano. Tegen zoveel druk waren onze spelers niet bestand en bij rust stond Lelystad al op een comfortabel 0-4 voorsprong.

Na rust kwam Bjarne onder de lat te staan en net als in de eerste helft kregen we meteen een doelpunt om de oren, doordat we niet fanatiek genoeg begonnen. Lelystad daarentegen bleef verzorgt voetballen, gaf weinig ruimte weg en vergrootte de voorsprong tot 0-6. Toen kwam er een kleine opleving van de Epenaren. De door Esmee genomen corner werd afgeslagen en de bal kwam voor de voeten van Levi die de 1-6 inschoot. Kort daarna kon de keeper een kopbal van Levi niet onder controle krijgen en Jasper was er snel bij om de bal in te tikken 2-6. Net als de gedachte er is om terug te komen van de achterstand, slaat Lelystad weer toe 2-7 en is alle hoop vervlogen. De koppies gingen nog verder naar beneden en van de vele kansen die Lelystad kreeg werden er nog twee ingeschoten waardoor de eindstand op 2-9 komt te staan. Ondanks het harde werken is het vandaag helaas niet gelukt om een ronde verder te komen in de bekercompetitie.