54'
56'

1e klasse 11

6 oktober 2018 10:00

Vandaag is het weer zo ver…. MATCHDAY! Vandaag gaan we met het pondje richting Olst, om te gaan voetballen tegen SC Overwetering JO11-1. Nadat we vorige week met ruime cijfers hadden gewonnen van Be Quick ’28, gaan we vandaag ook weer voor de winst. We hebben met z’n allen een taak… We gaan met een iets zwaardere tas terug op de pond, namelijk een tas met drie punten! Lars Hofman is opnieuw ziek en Jeffrey ( met een iets zwaardere stem) staat het doel te verdedigen vandaag.

De wedstrijd is begonnen en meteen krijgen we al een kansje op de 0-1, maar helaas gaat niet alles erin. Overwetering begint ook goed aan de wedstrijd. Het team bestaat voornamelijk uit kleinere jongens, maar dat zegt natuurlijk niks. Kijk eens naar Messi, klein maar behendig. Nou dat is dit team dus ook. Overwintering komt er snel uit, combineert goed en scoort de 1-0. Onze jongens/meisjes lijken een beetje onder de indruk te zijn en komen niet lekker in het spel. Er zijn trouwens wel wat kansen maar de bal wilt er maar niet in. En als jezelf niet scoort, dan scoort de tegenstander en dat gebeurt dus ook vandaag. Overwetering komt op 2-0. Nu hebben we zelf wel door dat het beter moet en gelukkig zien de jongens dat zelf ook. Er worden mooie combinaties gemaakt. En twee minuten na de 2-0 gooien Bas en Levi er een mooie combinatie uit en is Bas het eindstation. 2-1! Time Out. Het spel golft op en neer, maar toch overheerst het gevoel dat we deze wedstrijd over de streep gaan trekken. Als we het spel maar simpel houden. Bas en Levi hebben er zin in en weten elkaar goed te vinden. Levi geeft weer aan en Bas weet de bal er net in te tikken, 2-2! Niet veel later maakt Bas zijn hattrick compleet om met een afstandsschot de 2-3 binnen te schieten! We staan weer voor! Overwetering krijgt voor rust nog een corner en ja hoor.. de bal vliegt erin… 3-3. Rust!

Het vertrouwen moet komen en dan komt de overwinning vanzelf.

Na rust wordt het verschil wel zichtbaar. Vooral als het fysieke spel er aan te past komt. Desondanks komt Overwetering er toch nog soms gevaarlijk uit. Even billenknijpen maar gelukkig krijgen we geen tegendoelpunt. Wel weten wij om in het derde kwart op voorsprong te komen en weer is het Bas!   3-4! We krijgen meer kansen maar onze voorhoede, Esmee, Maud, Bas, Jasper en Levi weten deze helaas niet te verzilveren. Time Out! Wat maken we het toch spannend, onnodig spannend. Want in het laatste kwart zie je dan toch dat het allemaal heel gemakkelijk kan gaan. Levi, al twee keer aangever, neemt de bal eens op de slof…. Doelpunt 3-5! De bal is te hard voor de keeper. Jasper pikt daarna ook nog even zijn doelpuntje mee. Alhoewel hij daar tijdens het schot zo nog zijn twijfels over had. Hij schoot de bal en tegelijkertijd riep hij NEE! Maar een seconde later kon hij toch juichen.. Doelpunt 3-6! De bal gaat via de paal het doel in. De verdedigers staan de tweede helft ook veel scherper te voetballen en dat zorgt ervoor dat Jeffrey geen tegendoelpunt meer krijgt. Levi krijgt het op zijn heupen en draait zichzelf, en zijn tegenstander ,helemaal duizelig…Hij schiet… Doelpunt! Prima actie om de wedstrijd mee af te sluiten!

Na een moeizaam begin weten we ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Van dit soort wedstrijden leren de jongens/meisjes meer dan van de wedstrijden die we dik winnen. Uiteindelijk een mooie/spannende wedstrijd die we weer weten te winnen. KLASSE!!