34'

1e klasse 11

27 oktober 2018 8:30

Onbekend

In de zeer vroege ochtend reisde we af naar Zwolle om daar tegen de JO11-1 van SVI te spelen. Keano was er i.v.m. vakantie niet bij en Lars Huiskamp mocht vandaag het doel verdedigen, waardoor Levi een linie kwam te zakken en het hart van de verdediging vormde.

Het beloofde een lastig potje te worden gezien de positie van de tegenstander op de ranglijst. Twee punten minder dan ons, dus gespannen werd er afgetrapt. Meteen werd het duidelijk waarom de Zwollenaren ook zo hoog staan op de ranglijst. Met goed voetbal werd het onze verdedigers Bjarne, Jeffrey en Levi behoorlijk op de proef gesteld en moesten menig aanval onschadelijk  maken. Het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg met een schot op de lat en paal. Na een aanval van SVI zette de Epenaren een snelle veelbelovende tegenaanval in maar werden teruggefloten door de scheidsrechter voor de time-out. Gaande de eerste helft kwamen er ook kansjes voor onze aanvallers Esmee, Bas en Lars Hofman op aangeven van onze middenvelders Jasper en Maud. Maar het lukte maar niet om de bal achter de lange en goede goalie van SVI te krijgen. Het spel ging op en neer en het was SVI die het openingsdoelpunt scoorde en voor rust maakte ze zelfs de 2-0.

Na rust kon enigszins aangeslagen door de achterstand de tweede helft beginnen. Wederom gingen de jongens van SVI voortvarend van start en kort na rust stond er al 4-0 op het scorebord. Gelukkig scoorde Levi hierna snel de 4-1 met een hard schot die de keeper kansloos liet. Het geloof was er weer en het spel van Epe werd beter en er kwamen kansen. Er werd hard gewerkt door iedereen en de achterstand werd teruggebracht naar 4-2 door Bas die de keeper met een fraai stiftje verschalkte. De spanning nam toe. Er stond nog 15 minuten op de klok dus er waren nog mogelijkheden om tot een goed resultaat te komen. Na wat omzettingen in de opstelling werden de mouwen opgestroopt en ging de blauwe leeuw(inn)en vol op de aanval. Echter was er geen doorkomen meer aan bij de fysiek sterke verdedigers van SVI en door de snelle counters maakten ze onze verdedigers nog knap lastig en de goed keepende Lars Huiskamp wist menig doelpoging te pareren. Eindstand 4-2

Woensdag staat de uitwedstrijd voor de beker tegen VSCO ’61 uit Oosterwolde op het programma om de volgende ronde te halen!