9 - 5

Wijhe '92 JO11-1

1e klasse 11

3 november 2018 9:00

Vandaag was het weer zover. Nadat er woensdag overtuigend werd gewonnen in de beker, 1-10 tegen VSCO JO11-1, met uitstekend voetbal. Maken we ons vandaag klaar voor een topper in de competitie. Wijhe JO11-1, staat op gelijke hoogte met ons in de stand, komt dit keer naar ons prachtige sportcomplex De Wachtelenberg. Waar de temperatuur rond de nul graden schommelt. Keano kan weer lekker mee voetballen, maar doet het wel rustig aan en gaat de tweede helft keepen. Levi verdedigt het Eper doel in de eerste helft.

De scheidsrechter van vandaag is Dhr. Top, en hij fluit voor het begin van de wedstrijd. Voordat hij dit kan doen willen de spelers van Wijhe ons nog de hand schudden, een sportief gebaar! De wedstrijd begint eindelijk en gauw is al duidelijk dat het vandaag twee kanten op kan gaan. Er worden mooie duels uitgevochten op het middenveld. De bal gaat mooi rond aan de kant van Epe. Dit resulteert al gauw in het openingsdoelpunt. Jasper krijgt de bal voor zijn voeten een scoort de 1-0! Terwijl Wijhe ook even laat zien waarom ze tweede staan, maar ze missen de kansjes, staat Epe toch mooi op een 1-0 voorsprong. Epe blijft gevaarlijk met de diep spelende Esmee. Zij zorgt ervoor dat het veld heel groot blijft en de verdediging van Wijhe keuzes moet maken. Esmee mag zelf na 20minuutjes voetballen vrij schieten….. Doelpunt!! 2-0! Wijhe is niet van slag en pakt de draad op, binnen twee minuten brengen ze de stand op 2-2. Niet veel later weten ze net voor rust de 2-3 tegen de touwen van het net te schieten. Epe staat een beetje te dromen en vergeet de verdedigen. RUST!

De tweede helft begint en Epe is iets anders gaan voetballen. Er moet meer gebruik gemaakt worden van de ruimtes achter de verdediging. Er wordt besloten om standaard met twee man voorop te spelen. Levi komt ook in het veld en Keano trekt het keepersshirt aan. Woensdagavond stond hij erg goed te keepen en hopelijk laat hij dat vandaag weer zien. De tweede helft komt rustig op gang maar als Epe eenmaal de smaak te pakken heeft zijn ze niet meer te stoppen. Met constante druk op de tegenstander zet Epe Wijhe helemaal vast. Bas krijgt het op z’n heupen en schiet twee keer heel kort achter elkaar de bal achter de keeper. 4-3!! Een paar minuten later denkt Jeffrey maar eens, nu wordt het maar eens tijd dat ik ga scoren. Hij schuift goed mee naar voren en besluit maar een uit te halen…. BAM! 5-3! Zo scoren wij drie hele belangrijke doelpunten achter elkaar. Wijhe doet nog wat terug, 5-4. Zo lijkt het toch nog heel spannend te worden. Ruim vijf minuten later ziet het er toch weer heel anders uit. Epe trekt zich niks aan van het tegen doelpuntje, Lars Huiskamp is altijd wel op zoek naar zijn doelpuntje en weet die vandaag ook nog eens te vinden! 6-4!! Niet veel later laat Bas weer zien wat hij eerder in de wedstrijd heeft gedaan. Twee keer achter elkaar scoren! En zo staan we opeens op een ruime voorsprong 8-4!! Kort daarna krijgt Esmee een moeilijke bal maar toch schiet ze…. DOELPUNT! Wat een knap schot! 9-4!! De laatste tien minuten werd er op een lager tempo gevoetbald. Wijhe mocht nog een keer scoren en dat brengt de eindstand op 9-5! Geheel terecht als je naar de gehele wedstrijd kijkt.

Even de aandacht naar de meiden, Esmee en Maud komen van een veel lager niveau en moesten zich aanpassen aan het snelle spel. Maar wat maken zij een ontwikkeling door, nu al! Elke wedstrijd gooien ze allebei de beuk erin en gaan er 100% voor.

Dit geldt natuurlijk ook voor de rest! Want er wordt met de week beter getraind en gevoetbald. De taak voor de komende wedstrijden is duidelijk. Alles winnen en hopen dat SVI nog wat puntjes laat vallen. De achterstand is 1 punt.