Be Quick '28 JO11-1

1e klasse 11

29 september 2018 9:00

Mart Nijhof

Vandaag was het dan eindelijk zover voor de JO11-1. De eerste wedstrijd in de najaarscompetitie stond op het programma, thuis tegen de JO11-1 van Be Quick ’28 uit Zwolle. Afgelopen woensdag nog geoefend tegen de hoofdklasser Go Ahead Deventer die maar nipt werd verloren (4-5), dus met vertrouwen konden we aan deze wedstrijd in de 1e klasse beginnen. We moesten het vandaag zonder de zieke Lars Hofman doen en Keano had de eer om het doel te verdedigen.

Op een mooi kort gemaaide grasmat met de dauw er nog op werd een goede warming up gedaan en de twijfel sloeg toe of de tegenstander wel zou komen opdagen. Vijf minuten voor aanvang was nog niemand te zien van Be Quick ’28, maar gelukkig net op tijd kwamen ze het veld op lopen en kon de wedstrijd beginnen.

Meteen na de aftrap werd er druk gezet op de tegenstander en al snel was het Levi die de doelman uittestte met een hard schot die nog net gekeerd kon worden, maar Lars Hu was alert en wist de bal uit de rebound binnen te tikken 1-0. Met mooie combinaties werden de jongens en meiden van Be Quick volledig weggespeeld. Zo ook bij de 2-0 van Bas die de bal, na de pass van Jeffrey, met een lobje over zijn tegenstander bracht en goed afrondde. Na 10 minuten werd het spel wat rommelig en  in de time-out werd ook verteld om te blijven voetballen. Dit werd goed opgepakt en Lars Hu maakte de 3-0 na een één-tweetje met Bas en voor rust was het Bas zelf die de 4-0 maakte door vroeg druk te zetten op een uitbal van de keeper.

Meteen na de rust bleven we combineren en was het Bas die de vrijstaande Esmee bediende die de 5-0 binnen tikte en Bas wist met een steekpass ook Jasper te vinden die er 6-0 van maakte. Ook de 7-0 kwam van de voet van Jasper die de bal bekeken in de hoek schoot. In één van de spaarzame uitbraken wisten de Be Quickers nog een tegendoelpunt te maken, maar het slotakkoord was van Jeffrey. Zijn schot werd niet goed verwerkt door de keeper en viel achter hem in het doel en bracht de eindstand op 8-1.

Volgende week nemen we de boot naar Olst om het daar tegen de JO11-1 van Overwetering op te nemen.

Bas, Bjarne, Esmee, Jasper, Jeffrey, Keano, Lars, Levi en Maud super gespeeld en hou dit vol!!!