Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Gelijkspel bij derby van Vaassen tegen Epe

Gelijkspel bij derby van Vaassen tegen Epe

SV Vaassen 1 (zon)

1 - 1

Epe 1 (zon)

12'
Maurits de Jong (vrijetrap)
... (schot)
50'

Competitie

3e klasse B

Datum

24 februari 2019 14:00

Accommodatie

Sportpark De Kouwenaar
Woestijnweg 67
8172 CN
Vaassen
tel. 0578-570379

Voor Vaassen was het een gewonnen punt en voor Epe twee verloren punten in een wedstrijd die alleen in de eerste helft kon boeien.

 Vaassen begon fel aan deze wedstrijd en was dicht bij een doelpunt in de 2e minuut van de wedstrijd. Epe doelman Bas van Schoonhoven redde bekwaam. Daarna was het Epe wat het spel dicteerde op het erbarmelijk hobbelige veld van sv Vaassen. Vaassen probeerde via snelle uitvallen het Epe zo nu en dan moeilijk te maken. In de 12e minuut was het Maurits de Jong die Epe op een verdiende voorsprong bracht door een vrije trap schitterend in de bovenhoek te schieten. Epe vergat in de eerste helft  de voorsprong te verruimen. Het was weliswaar Epe aanvoerder Sven Hoogenboezem die na een schitterende aanval en een dito hakje wel scoorde (zie foto)
 
maar dit doelpunt werd helaas afgekeurd, buitenspel of niet, het doelpunt telde niet. Kansen voor Gerrit Calkhoven, Stefan Lokhorst, Lars Krijgsman, maar gescoord werd er niet. Vaassen was vlak voor de rust dichtbij de gelijkmaker, maar weer was Bas van Schoonhoven die redde.

 Na de rust probeerde Vaassen de wedstrijd te kantelen en ging fel van start.  Door vroeg te storen kwam de Epe verdediging in problemen en in de  5e minuut van de tweede helft werd er balverlies geleden door Epe en Vaassen profiteerde door een harde lage schuiver van Remco Hulleman (1-1).

 Epe had het moeilijk op het hobbelige veld en kwam niet echt meer aan voetballen toe. Vaassen schroomde niet om hard de duels in te gaan. Na 20 minuten moest Vaassen aanvoerder Remco Pannekoek vanwege zijn 2e gele kaart het veld verlaten. Het spel werd er niet beter op. Vaassen verdedigde met man en macht en liet Epe niet voetballen.  Het spel werd steeds slechter. Epe kwam er niet doorheen.

 Epe wisselde nog drie keer. Max Tuinman verving Twan Huiskamp, Tom van Schoonhoven kwam erin voor Lars Krijgsman en Leon Pannekoek verving Bas Smit maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een anti climax, Vaassen sleepte zich naar  een voor hen maximaal resultaat van 1-1, terwijl Epe  twee punten liet liggen in deze derby die dit predicaat niet verdiende.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!