... (schot)

2e klasse 03

23 mei 2018 18:30

Onbekend

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. De Eperderby kom maar gauw!!  Vanavond is het dan zover, SV Epe JO11-2 tegen EZC JO11-1. Vandaag wordt er niet alleen gestreden voor de drie punten maar ook voor de eer. Daarnaast is EZC ook de koploper in de competitie. Voor de wedstrijd geven wij aan dat ze vandaag echt alles moeten geven, want wat is er nou mooier dan ervoor te zorgen dat EZC toch nog even begint te zweten als ze naar de stand kijken.

Alle koppies staan op scherp. Bjarne trekt vandaag de hele wedstrijd het keeperstenue aan. Verder is er nog een wijziging, Jasper is er niet bij en als vervanger doet Maud Herms mee. We hebben besloten om niet met 3 aanvallers te gaan spelen, maar met een middenvelder te gaan voetballen.  3-1-2 dus.

De wedstrijd begint??????????         Epe begint perfect aan de wedstrijd, eigenlijk zijn we in het begin heer en meester. Duels worden gewonnen, er is mooi samenspel en als het niet samen lukt worden er mooie acties gemaakt. EZC komt er niet aan te pas en de tweede bal is vaak voor Epe. Wat staat het toch als een blok achterin met Jeffrey, Lars Huiskamp en Alex. Ze maken ook lekker gebruik van de ruimtes op de flanken.  We krijgen ook de nodige kansjes, Daan en Pepijn proberen het vaak van afstand en ook Keanokomt tegenover de keeper te staan. Helaas resulteert het niet in een doelpunt. EZC heeft nog niet echt een kans gehad. Intussen is Maud in het veld gekomen en dat zorgt meteen voor actie. Maud zet al een paar keer goed druk op de achterste linie en blijft maar doorgaan. Door het doorzetten van Maud gaat de bal naar de keeper van EZC en Maud blijft doorjagen….. en ze doet het goed! Maud wint het duel met de keeper en komt voor open doel…. GGGOOOOAAAALLLLL!!!! 1-0 Maud Herms. Epe krijgt de beloning voor het goede spel. En ze blijven maar doorgaan, ON-GE-KEND. Ezc komt ook wat meer in de wedstrijd en krijgt ook zo zijn kansjes, maar Bjarne staat lekker te keepen hoor. Wij komen nog wel twee keer in de buurt van de 2-0. Daan zorgt er eerst voor dat het doel een paar centimeters naar achteren wordt geschoven, een spetterende knal op de kruising. Daarna probeert hij het met een tegendraads schot, maar nu staat de keeper goed. We gaan rusten na een geweldige eerste helft. 1-0.

Want staan we toch lekker te voetballen op deze zomerse avond. Iedereen heeft het warm, maar de jongens blijven strijden voor de punten. We rekenen ons nog niet rijk want er moet nog een tweede helft worden gespeeld.

Er is helaas niks aan te doen, maar we krijgen na 1minuut alweer een tegendoelpuntje om de oren. Prima doelpuntje van een van de betere spelers bij EZC. Gelukkig zorgt dit wel voor een wake-up call bij de jongens. Ze vinden langzaam maar zeker de draai weer van de eerste helft. Pepijn loopt zich lekker de pletter op het middenveld. Eigenlijk loopt alles gewoon goed vanavond. Het gaat lekker gelijk op. De ene keer heeft EZC wat kansjes en de andere keer wij. De keepers zorgen ervoor dat er nog niet wordt gescoord in de tweede helft. EZC komt er nog een paar keer gevaarkijk uit door de harde uittrappen van de keeper, maar gelukkig is onze verdediging er steeds op tijd bij. Er wordt niet gescoord dus de wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel.

Mart (scheidsrechter) bedankt voor de leuke 2x 25 minuten!

EZC nog succes met het behalen van het kampioenschap ??

Wat hebben de jongens toch lopen vechten voor dat ene puntje! (Het voelt stiekem als een overwinning) Jongens KLASSE GEDAAN!!!