Epe JO11-2 geeft een 4-0 voorsprong weg.

5 - 5

Epe JO11-2JM

2e klasse 03

10 maart 2018 10:15

We hebben de hele week goed getraind op de belangrijke passes, de goede combinatie aangaan en het afronden op doel. Iedereen is klaar voor de wedstrijd tegen Columbia JO11-1G. We konden voor zaterdagbegrippen lekker uitslapen. Iedereen stond dus fris en fruitig op het veld, of moet ik zeggen een verdwaalde woestijnbak op de Veluwe? Want er ligt wel eens zand op het veld maar zoveel…

De eerste helft begint en gelijk word al duidelijk wat onze bedoelingen zijn, we beginnen lekker fel en het balletje gaat ook goed rond. Lars Hofman begint goed aan de linkerkant en brengt de bal voor en daar staat Keano opeens en ja hoooorrr doelpunt! Lekker begin van de wedstrijd we zijn net een minuutje bezig. We blijven lekker doorgaan, onderscheppen de ballen sterk op middenveld, laten daarna het balletje rondgaan en geven dodelijke steekpasses. De bal komt terecht op de tweede lijn en Lars Huiskamp haalt de poot maar eens aan en de bal vliegt zuiver het doel in. 2-0 voor!!! We blijven maar druk geven, Keano is bezig aan zijn beste 25 minuten! Hij geeft de bal af aan Lars Hofman en die prikt z’n doelpunt ook mee 3-0 al na zeven minuten! Dan komt Jasper ook nog in het veld, Alex heeft de bal een geeft een steekbal waarmee de hele verdediging van Columbia buitenspel staat. Jasper is het eindstation van de steekpass en zoals we Jasper kennen speelt hij de bal wel graag door de benen van de tegenstander. Dit truckje haalt hij ook maar eens uit bij de keeper en het lukt!! 4-0!! Want zijn de jongens toch goed bezig. Pepijn de goalie geeft aan dat hij nog niks te doen heeft gehad. De verdedigers Jeffrey en Bjarne  hebben nog geen druk gevoeld. Maar na de 4-0 wilt iedereen graag een doelpunt maken en dat kost ons de kop.

Nog in de eerste helft komt Columbia terug tot 2-4. Tijdens de rust geven we al aan dat we scherp moeten blijven, want de geschiedenis leert ons dat de tweede helft bij ons altijd minder is. Hoe het komt? Dat blijft een raadsel die niemand op kan lossen.

De tweede helft begint en het duurt niet lang voordat we weer een voorsprong uit handen geven. Binnen 4minuten staat het alweer 4-4…. Columbia laat ineens zien dat ze ook kunnen voetballen, en onze mannen lijken wel op negen zoutzakken. Ongekend, het lijkt alsof de angst er ineens inslaat. Er worden geen combinaties gemaakt, de steekpass ontbreekt ook en alles gaat in een tempo van een slak. We worden wel een beetje wakker en zoeken toch vaker de aanval op. Ballen gaan tegen de lat, de paal of tegen de keeper aan. Ongekend dat de bal er niet invliegt. Na meerdere aanvallen krijgen we een corner. Daan neemt de corner en de bal blijft liggen…. Bam! Doelpunt Lars Hofman. Dan staan we toch weer voor, maar daar kunnen we niet lang van genieten want binnen 2 minuten staat het alweer gelijk.. Dan zijn er nog tien minuten te gaan, het spel gaat op en neer, kansen heen en weer maar de winnende treffer blijft uit. Uitslag 5-5..

Een te groot verschil wat de mannen vandaag de eerste 25 minuten laten zien en wat ze de rest van de wedstrijd laten zien. Kop maar weer omhoog want er staan ons zware wedstrijden te wachten….